Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kajennepepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 100 g god cheddar ost
  • 100 g vellagret ost , gjerne halvmyk ost med smak av paprika eller jalapeño
Del

Cheddar cheese ostedipp

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ostedipp fra bunnen av er kanskje noe av det diggeste man kan lage! Bruk gode oster med masse smak så har du en fulltreffer hver gang. Server den over taco eller som dipp til nachochips!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kajennepepper
  • 0,25 ts malt muskat
  • 100 g god cheddar ost
  • 100 g vellagret ost , gjerne halvmyk ost med smak av paprika eller jalapeño

Slik gjør du

  1. Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Rør godt til blandingen «slipper» kjelen.
  2. Spe med halvparten av melken, og rør godt. Tilsett resten av melken og rør til du har en glatt saus.
  3. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør om av og til. Pass på at sausen ikke blir brent. Smak til med salt, kajennepepper og muskat.
  4. Riv ost med et rivjern og ha i kjelen. Skru ned varmen og rør godt rundt til osten smelter inn i sausen.

Det finnes mange typer cheddarost med forskjellig smak og farge. Ønsker du den dype gule fargen på dippen, må du også bruke osten med samme farge. Jo kraftigere smak på osten, jo kraftigere smak blir det på dippen!

Finner du ikke en halvmyk ost med smak av paprika eller jalapeño kan du erstatte med ost på tube med smak av jalapeño eller mer cheddarost.

Cheddar cheese ostedipp

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant