Tacosnurrer

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Pizzasnurrer  er supert i matpakke, som turmat og til barnebursdag. Her har vi laget en tacovariant, som du også gjerne kan lage med rester fra tacomiddagen. 

Ingredienser

  • 12 pakke fersk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss olje
  • ca. 7 dl hvetemel
  • 12 ts salt

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olje , til steking
  • 1 pakke tacokrydder
  • 112 dl vann

  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød chili
  • 12 potte frisk koriander
  • 2 stk vårløk
  • saft av 12 stk lime

Slik gjør du

1 porsjon gir ca. 16 pizzasnurrer. Oppskriften kan gjerne dobles.

1. Rør gjær ut i vann og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.

2. Brun karbonadedeig i to omganger sammen med løk og hvitløk. Ha i tacokrydder og vann, og la småkoke i ca. 5 minutter.

3. Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør tacokjøttet utover og rull sammen deigen til en pølse.

4. Skjær den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir. Dryss på ost.

5. Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.

6. Gjør klar salsaen. Finhakk halle ingrediensene og bland sammen.

Server pizzasnurrene med salsa og eventuelt litt rømme. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.