Ingredienser

Pizzadeig:

  • 0,5 pk fersk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss olje
  • ca. 7 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olje , til steking
  • 1 pk tacokrydder
  • 1,5 dl vann

  • 1 stk. gul paprika
  • 1 stk. rød chili
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 2 stk. vårløk
  • saft av 0,5 stk. lime
Del

Tacosnurrer

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Pizzasnurrer  er supert i matpakke, som turmat og til barnebursdag. Her har vi laget en tacovariant, som du også gjerne kan lage med rester fra tacomiddagen. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

Pizzadeig:

  • 0,5 pk fersk gjær
  • 3 dl lunkent vann
  • 2 ss olje
  • ca. 7 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olje , til steking
  • 1 pk tacokrydder
  • 1,5 dl vann

  • 1 stk. gul paprika
  • 1 stk. rød chili
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 2 stk. vårløk
  • saft av 0,5 stk. lime

Slik gjør du

1 porsjon gir ca. 16 pizzasnurrer. Oppskriften kan gjerne dobles.
  1. Rør gjær ut i vann og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Brun karbonadedeig i to omganger sammen med løk og hvitløk. Ha i tacokrydder og vann, og la småkoke i ca. 5 minutter.
  3. Kjevle deigen på et stekebrett til en avlang firkant, ca. 30x50 cm. Smør tacokjøttet utover og rull sammen deigen til en pølse.
  4. Skjær den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett kledt med bakepapir. Dryss på ost.
  5. Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.
  6. Gjør klar salsaen. Finhakk halle ingrediensene og bland sammen.

Server tacosnurrene med salsa og eventuelt litt rømme.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant