Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Carnitas med nakkekoteletter

Carnitas

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg nakkekoteletter av svin
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 ts meksikansk tørket oregano
  • 0,5 ss malt spisskummen
  • 2 ts chilipulver
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 dl cola
  • saft av 1 stk. appelsin
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 stk. laurbærblad
  • 300 g smult
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 898 kcal
Fett 79 g
Protein 32 g
Karbohydrater 14 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mexicos versjon av pulled pork - langtidsbraissert svinekjøtt, fullt av smak og  så mørt at det faller fra hverandre. Perfekt når du vil løfte fredagstacoen noen solide hakk opp fra kjøttdeig og kryddermiks. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg nakkekoteletter av svin
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 ts meksikansk tørket oregano
  • 0,5 ss malt spisskummen
  • 2 ts chilipulver
  • 1 stk. løk
  • 4 båter hvitløk
  • 2 dl cola
  • saft av 1 stk. appelsin
  • saft av 1 stk. lime
  • 2 stk. laurbærblad
  • 300 g smult
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 898 kcal
Fett 79 g
Protein 32 g
Karbohydrater 14 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppvarming:

Server gjerne med hjemmelagede maistortillas og pico de gallo,  eller i burrito eller salat. 

Vi har brukt nakkekoteletter i vår carnitas, men her kan du også bruke svinenakke, svinebog eller andre stykningsdeler som trenger lang tilberedning. 

Carnitas med nakkekoteletter

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Taco 2.0 med birria tacos og carnitas

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11738, server:MP-PRD-WEB11 09.10.2024 15:07:03