Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Burger med får

Burger med får

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kjøttdeig av får
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør eller margarin
  • 200 g hodekål
  • 1 stk. grønt eple
  • 1 stk. vårløk
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ts svarte sesamfrø (kan utelates)
  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 2 ss reddikspirer eller andre spirer
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kjøttdeig av får har en kraftigere smak enn lammekjøttdeig, og da blir det smakfulle, saftige burgere! Sammen med en sprø og syrlig eple- og kålsalat og kimchimayo er dette super helgemat.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g kjøttdeig av får
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør eller margarin
  • 200 g hodekål
  • 1 stk. grønt eple
  • 1 stk. vårløk
  • 0,5 stk. sitron
  • 2 ts svarte sesamfrø (kan utelates)
  • 4 stk. hamburgerbrød
  • 2 ss reddikspirer eller andre spirer

Slik gjør du

  1. Ha fårekjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.
  2. Del deigen i burgere à 150 g. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  3. Finsnitt kål så tynt som mulig med mandolin, ostehøvel eller en skarp kniv. Kutt vårløk og eple i tynne skiver. Bland sammen kål, vårløk og epleskiver. Drypp over litt sitronsaft og dryss over svarte sesamfrø.
  4. Stek burgerne i en stekepanne med margarin eller olje, eller grill dem på indirekte varme. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til burgerne er gjennomstekt.
  5. Varm burgerbrødene i ovn eller på grillen og server burgerne med kimchimajones eller chilimajones. Topp med spirer eller litt friske urter.

Må hamburger gjennomstekes? Mattilsynet anbefaler at hamburgere av kjøttdeig skal gjennomstekes. Ved tilberedning av medium stekte hamburgere, blir ikke temperaturen nødvendigvis høy nok til å drepe potensielt skadelige bakterier. Varmebehandling til en kjernetemperatur på 70 °C vil være godt nok.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB14 25.04.2024 10:45:29