Burger med får

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Kjøttdeig av får har en kraftigere smak enn lammekjøttdeig, og av det blir det smakfulle, saftige burgere! Sammen med en sprø og syrlig kål- og eplesalat og kimchimayo er dette super helgemat.

Ingredienser

  • 600 g kjøttdeig av får
  • 1 ts salt
  • ½ ts kvernet pepper
  • 2 ss smør eller margarin
  • 200 g hodekål
  • 1 stk grønt eple
  • 1 stk vårløk
  • ½ stk sitron
  • 2 ts svarte sesamfrø (kan utelates)
  • 4 stk hamburgerbrød
  • 2 ss spirer eller friske urter

Slik gjør du

  1. Ha fårekjøttdeig, salt, pepper og vann i en bolle og rør deigen sammen. Ikke rør for lenge, deigen skal ikke bli seig.
  2. Del deigen i burgere à 150 g. Ha litt vann på en fjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  3. Finsnitt kål så tynt som mulig med mandolin, ostehøvel eller en skarp kniv. Kutt vårløk og eple i tynne skiver. Bland sammen kål, vårløk og epleskiver. Drypp over litt sitronsaft og dryss over svarte sesamfrø.
  4. Stek burgerne i en stekepanne med margarin eller olje, eller grill dem på indirekte varme. Bruk sterk varme og stek på den ene siden til det pipler ut kjøttsaft. Snu burgerne og stek videre på den andre siden til det igjen pipler ut kjøttsaft. Da er burgerne medium stekt.
  5. Varm burgerbrødene i ovn eller på grillen og server burgerne med kimchimajones eller chilimajones. Topp med spirer eller litt friske urter.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.