Brødpudding med lemon curd

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Er du lei av å gammelt og halvtørt brød og får dårlig samvittighet av å kaste det? Lag brødpudding, da vel! Knallgodt som dessert, og en helt super måte å bruke opp tørt brød på. Vi har laget lemon curd fra bunnen, men det finnes mange gode typer å kjøpe. 

Ingredienser

4 Porsjoner
  • 0,5 stk. daggammelt brød
  • 5 stk. egg
  • 0,5 l melk
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2,5 dl sukker
  • 2 dl lemon curd
  • 1 ss smør til formen

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg, melk, sukker og vanilje i en vid bolle.
  2. Skjær brødet i biter og vend dem inn i røren. La stå i minst 20 minutter, slik at brødbitene trekker til seg røren.
  3. Vend halvparten av lemon curden forsiktig inn i brødblandingen.
  4. Smør en ildfast form og fordel brødblandingen i formen.
  5. Stek brødpuddingen midt i ovnen på 130 °C i ca. 40 minutter, eller til røren har stivnet og brødet begynner å bli gyllent.

Server brødpuddingen varm eller lun med resten av lemon curden.

Lemon curd kan byttes ut med appelsincurd, vaniljesaus eller syltetøy.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.