Arme riddere av grovt brød

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

En smakfull og god måte å bruke opp restene av brødet på.

Ingredienser

  • 4 skiver grovt brød
  • 2 stk. egg
  • 4 ss sukker
  • 2,5 dl melk
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ss smør til steking

Slik gjør du

  1. Pisk egg lett sammen med 1 ss sukker, melk og krydder i en stor bolle.
  2. Skjær gårsdagens grovbrød i tykke skiver og deretter i tykke staver.
  3. Bløt brødstavene i eggeblandingen til de er gjennombløtet.
  4. Stek brødstavene i godt med smør ved middels temperatur i stekepannen til de er litt gyllen på alle kanter.
  5. Paner deretter stavene i resten av sukkeret og stek i ovn på ca 180 °C i ti minutter.

Server arme riddere med syltetøy eller på ekte amerikansk vis med lønnesirup.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Hvis du har loff som har blitt tørr, så kan du lage disse arme ridderne.

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.