Ingredienser

  • 4 skiver grovt brød
  • 2 stk. egg
  • 4 ss sukker
  • 2,5 dl melk
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ss smør til steking
Del

Arme riddere av grovt brød

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En smakfull og god måte å bruke opp restene av brødet på.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 4 skiver grovt brød
  • 2 stk. egg
  • 4 ss sukker
  • 2,5 dl melk
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ss smør til steking

Slik gjør du

  1. Pisk egg lett sammen med 1 ss sukker, melk og krydder i en stor bolle.
  2. Skjær gårsdagens grovbrød i tykke skiver og deretter i tykke staver.
  3. Bløt brødstavene i eggeblandingen til de er gjennombløtet.
  4. Stek brødstavene i godt med smør ved middels temperatur i stekepannen til de er litt gyllen på alle kanter.
  5. Paner deretter stavene i resten av sukkeret og stek i ovn på ca 180 °C i ti minutter.

Server arme riddere med syltetøy eller på ekte amerikansk vis med lønnesirup.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Hvis du har loff som har blitt tørr, så kan du lage disse arme ridderne.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant