Lagre

Ingredienser

  • 200 g suovas eller reinsdyrskav
  • 1 ss smør
  • 4 stk. blodpannekaker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 pk snøfrisk med gressløk
  • 8 blader svartkål

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 0,75 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 0,25 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Del

Blodpannekaker med suovas

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Å lage blodpannekaker og blodpudding av slaktedyr er en gammel tradisjon, og en viktig del av å utnytte hele slaktet. Gjør gjerne en liten vri på tradisjonskosten og fyll pannekakene med stekt suovas, syltet rødløk og svartkål. En perfekt rett til kveldssnacks eller tapasbordet.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel
Lagre

Ingredienser

  • 200 g suovas eller reinsdyrskav
  • 1 ss smør
  • 4 stk. blodpannekaker
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 1 pk snøfrisk med gressløk
  • 8 blader svartkål

Syltet rødløk:

  • 1 stk. rødløk
  • 0,75 dl vann
  • 0,5 dl sukker
  • 0,25 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Lag syltet rødløk først. Skrell rødløk, del den i to og skjær i tynne skiver. Kok opp vann, sukker, eddik og salt i en kasserolle. Legg i rødløk når sukker og salt har løst seg opp. La det småkoke i 2 minutter. Trekk kasserollen av platen og avkjøl.
  2. Legg pakken med suovas på benken til det er halvtint.
  3. Fres suovas i en varm stekepanne med smør til det er gjennomstekt, 3-4 minutter. Krydre med salt og pepper.
  4. Smør snøfrisk på pannekakene, legg på blader av svartkål og stekt suovas. Topp med syltet rødløk og rull pannekakene forsiktig sammen.

Del pannekakene i passende serveringsbiter og server gjerne litt ekstra syltet rødløk ved siden av.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant