Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
EGGEKREM

Ekte eggekrem

Ingredienser

1  porsjoner
  • 9 stk. eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ekte eggekrem er fløyelsmyk og ekstra fyldig og god på smak. Kremen passer utmerket i følge med frisk frukt og deilige bær.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 9 stk. eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna

Slik gjør du

  1. Visp sammen alle ingrediensene i en kjele. 
  2. Varm opp blandingen under omrøring til kremen begynner å tykne. Avkjøl kremen i kaldt vann. 
Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

Server gjerne eggekrem til dessert i følge med frisk frukt eller bær.

 

Kremen kan brukes som fyll i en sprø og god paibunn. Paien kan toppes med sesongens frukt og bær. Eggekrem kan også brukes som fyll i andre kaker. Tilsett da 5 oppklipte plater gelatin sammen med de andre ingrediensene før oppkok, slik at kremen blir stivere og holder fasongen bedre.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB11 24.09.2023 19:47:54