Ekte eggekrem

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Ekte eggekrem er fløyelsmyk og ekstra fyldig og god på smak. Kremen passer utmerket i følge med frisk frukt og deilige bær.

Ingredienser

1
Porsjoner
  • 9 stk eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisstivelse (maizena)

Slik gjør du

  1. Visp sammen alle ingrediensene i en kjele. 
  2. Varm opp blandingen under omrøring til kremen begynner å tykne. Avkjøl kremen i kaldt vann. 
Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

Server gjerne eggekrem til dessert i følge med frisk frukt eller bær.

 

Kremen kan brukes som fyll i en sprø og god paibunn. Paien kan toppes med sesongens frukt og bær. Eggekrem kan også brukes som fyll i andre kaker. Tilsett da 5 oppklipte plater gelatin sammen med de andre ingrediensene før oppkok, slik at kremen blir stivere og holder fasongen bedre.

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.