Ekte eggekrem

Kategori
Tradisjon
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Ekte eggekrem er fløyelsmyk og ekstra fyldig og god på smak. Kremen passer utmerket i følge med frisk frukt og deilige bær.

Ingredienser

1 Porsjoner
  • 9 stk. eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna

Slik gjør du

  1. Visp sammen alle ingrediensene i en kjele. 
  2. Varm opp blandingen under omrøring til kremen begynner å tykne. Avkjøl kremen i kaldt vann. 
Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

Server gjerne eggekrem til dessert i følge med frisk frukt eller bær.

 

Kremen kan brukes som fyll i en sprø og god paibunn. Paien kan toppes med sesongens frukt og bær. Eggekrem kan også brukes som fyll i andre kaker. Tilsett da 5 oppklipte plater gelatin sammen med de andre ingrediensene før oppkok, slik at kremen blir stivere og holder fasongen bedre.

 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.