Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bakt avokado med egg

Åtte oppskrifter du kan lage med avokado

Avokado spises først og fremst rå, og uten særlig tilberedning. Her er likevel noen tips til hva du kan lage med avokado som du kanskje blir overrasket over.

Avokado vokser på trær og er egentlig en frukt, men siden den verken er søt eller inneholder fruktsyre blir den både brukt som en grønnsak og ofte oppfattet som det.

Trikset for å se om en avokado er moden er å fjerne den lille knoppen på enden. Hvis det er brunt under, er avokadoen dårlig, men har den en frisk grønn farge, er den moden og klar til bruk. En moden avokado vil også gi etter for et lett håndtrykk.

Skjær rundt avokadoen på langs, vri den fra hverandre og fjern steinen. Er den vanskelig å håndtere, kan du skjære den opp i ruter i skallet, og deretter grave den ut med skje. Avokado blir raskt brun, og du kan presse noen dråper sitron på fruktkjøttet for å hindre misfarging. Et annet tips er å la steinen bli liggende i skålen med avokadoen.

Avokado- og pæreis

1. Avokado- og pæreis

Du kan faktisk lage iskrem med avokado. Avokadofrukten har en deilig, nøtteaktig smak, og gir en perfekt kremete konsistens på denne avokado- og pæreisen. Hvis ikke du har ismaskin kan du kle en brødform med plastfolie og hellsmeten i formen. Sett formen i fryseren, og rør forsiktig om en gang hvert 20. minutt den første timen.

Bakt avokado med egg

2. Bakt avokado med egg

Bakt avokado er en kul og enkel måte å fikse seg et snaddermåltid på, særlig om du liker stekt egg, avokado og myk konsistens. Resultater blir overraskende godt.

Kald avokadosuppe

3. Kald avokadosuppe

Dette er en enkel og smakfull forrett som godt kan serveres både sommer og vinter. Suppen er best om den lages rett før servering.

Guacamole

4. Guacamole

Guacamole er selvskreven som tilbehør i det meksikanske kjøkken, men passer også utmerket til sommerens grillretter. Bruk modne avokado, de smaker mer og gir en god og kremet guacamole.

Fylt avokado med spekeskinke og valnøtter

5. Fylt avokado med spekeskinke og valnøtter

Denne kombinasjonen med avokado, spekeskinke og nøtter smaker rett og slett fantastisk. Retten passer utmerket både som en forrett, smårett, tapasrett, eller bare som tilbehør til et større måltid.

Avokadois med sprøstekt fenalår

6. Luftig avokadokrem med sprøstekt fenalår

Sprøstekt fenalår og fløyelsmyk avokadokrem blir en lekker og spennende liten rett. Server den som en appetittvekker, forrett eller som en del av et tapasbord.

Grillet avokado med mango og chili

7. Grillet avokado med mango og chili

Gode grilltilbehør får en ikke nok av. Avokado kan gjerne legges noen minutter på grillen. Prøv grillet avokado med mango og chili – sunt, hot & spicy! Passer perfekt som tilbehør til lyst kjøtt av kylling og svin.

Avokadosalat med strimlet svinekjøtt

8. Avokadosalat med strimlet svinekjøtt

Avokadosalat med stekte strimler av renskåret svinekjøtt er en mettende salat. I tillegg til avokado inneholder også salaten løk og pinjekjerner. Server gjerne salaten som en rask og god middag.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB12 25.05.2024 06:23:41