Ingredienser

  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. finskåret sitrongress , evt. litt sitronsaft
  • Saften av 1 stk. lime
  • 1 dl olje
Del

Ingefær- og chilimarinade

(2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

De tre gode vennene ingefær, chili og hvitløk passer til det meste. I følge med lime og sitrongress får du en marinade med asiatisk preg, som passer godt spesielt til kylling, svin, fisk og skalldyr.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 3 båter finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 stk. finskåret sitrongress , evt. litt sitronsaft
  • Saften av 1 stk. lime
  • 1 dl olje

Slik gjør du

  1. Riv eller finhakk ingefær og hvitløk, og finhakk chili. Knus sitrongresset med skaftet på en stor tresleiv eller liknende. Ha alt i en skål og bland inn limesaft og olje.
  2. Legg det du skal marinere i en egnet form og hell marinaden over. Snu på råvaren så den blir dekket av marinade. Marinér i minst et par timer, og gjerne natten over eller lenger.

Bruk gjerne plastpose å marinere i (om det ikke er koteletter eller andre stykker med bein). Ha kjøtt eller fisk og marinade i en zip-lock-pose og lukk godt. Klem ut så mye luft som mulig. Legg posen på et fat for å unngå søl. 

Du kan også bruke tørkede urter i marinaden. Bløtlegg dem i sitronsaft en stund før du blander med resten av ingrediensene. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant