Hvitløksmarinade

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Hvitløk gir masse smak og egner seg godt i marinade til for eksempel lam. Men denne marinaden kan du godt også bruke til skalldyr eller fisk på grillen.

Ingredienser

Gir nok marinade til ca 800 g kjøtt eller fisk

  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 1 ts syltede grønne pepperkorn
  • 1 ss frisk oregano
  • 1 ss frisk timian
  • 1 dl olje
Vis næringsinnhold
Energi
413kcal
Fett
44.1g
Protein
0.7g
Karbohydrater
4.5g
Jern
0.8mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Knus hvitløkbåtene med den flate siden av en kniv. Grovhakk grønn pepper, oregano og timian og ha alt i en skål sammen med oljen.
  2. Legg det du skal marinere i en egnet form og hell marinaden over. Snu på råvarene så de blir dekket av marinade. Marinér minst et par timer, og gjerne natten over eller lenger.

Bruk gjerne plastpose å marinere i (om det ikke er koteletter eller andre stykker med bein). Ha kjøtt eller fisk og marinade i en zip-lock-pose og lukk godt. Klem ut så mye luft som mulig. Legg posen på et fat for å unngå søl. 

Du kan også bruke tørkede urter i marinaden. Bløtlegg dem i sitronsaft en stund før du blander med resten av ingrediensene. 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.