Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hvitløksmarinade

Hvitløksmarinade

Ingredienser

porsjoner

Med 1 porsjon av denne marinaden kan du marinere ca. 800 g kjøtt eller fisk.

  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 1 ts syltede grønne pepperkorn
  • 1 ss frisk oregano
  • 1 ss frisk timian
  • 1 dl nøytral olje

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hvitløk gir masse smak og egner seg godt i marinade til for eksempel lam. Men denne marinaden kan du godt også bruke til skalldyr eller fisk på grillen.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Med 1 porsjon av denne marinaden kan du marinere ca. 800 g kjøtt eller fisk.

  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 1 ts syltede grønne pepperkorn
  • 1 ss frisk oregano
  • 1 ss frisk timian
  • 1 dl nøytral olje

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk gjerne plastpose å marinere i (om det ikke er koteletter eller andre stykker med bein). Ha kjøtt eller fisk og marinade i en zip-lock-pose og lukk godt. Klem ut så mye luft som mulig. Legg posen på et fat for å unngå søl. 

Du kan også bruke tørkede urter i marinaden. Bløtlegg dem i sitronsaft en stund før du blander med resten av ingrediensene. 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB14 13.05.2025 12:43:40