Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Urtemarinade

Urtemarinade

Ingredienser

1  porsjoner

Nok marinade til ca. 800 g kjøtt eller fisk.

  • 1 dl blandede friske urter , hakket
  • 1 dl nøytral olje
  • saft og revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts kvernet pepper

Oppskriftsintroduksjon

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Har du lyst til å marinere kjøtt eller fisk før du griller? Du kommer langt med nøytral olje, litt sitron og et knippe blandede urter. Er du heldig, har du dine egne urter i hagen eller balkongkassen - da smaker det ekstra godt!

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

Nok marinade til ca. 800 g kjøtt eller fisk.

  • 1 dl blandede friske urter , hakket
  • 1 dl nøytral olje
  • saft og revet skall av 0,5 stk. sitron
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Gode urter å bruke i marinade: persille, dill, gressløk, basilikum, timian, rosmarin, salvie, isop, kjørvel, estragon, oregano

Bruk gjerne plastpose å marinere i (om det ikke er koteletter eller andre stykker med bein). Ha kjøtt eller fisk og marinade i en zip-lock-pose og lukk godt. Klem ut så mye luft som mulig. Legg posen på et fat for å unngå søl. 

Du kan også bruke tørkede urter i marinaden. Bløtlegg dem i sitronsaft en stund før du blander med resten av ingrediensene. 

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.14470, server:MP-PRD-WEB13 16.06.2025 06:22:13