Urtemarinade

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Har du lyst til å marinere kjøtt eller fisk før du griller? Du kommer langt med litt nøytral olje, litt sitron og et knippe blandede urter. Er du heldig, har du dine egne urter i hagen eller balkongkassen - da smaker det ekstra godt!

Ingredienser

1 Porsjoner

Nok marinade til ca 800 g kjøtt eller fisk

 • 1 dl olje
 • saft og revet skall av 0,5 stk. sitron
 • blandede 1 dl friske urter , hakket
 • 1 ts kvernet pepper
 • 1 båt hvitløk

Slik gjør du

 1. Hakk urtene fint og bland dem med olje, sitronsaft og -skall. Knus hvitløkbåten med den brede siden av kniven og ha den i marinaden sammen med pepper. 
 2. Legg kjøtt eller fisk i en egnet form og hell marinaden over. Snu på stykkene så de blir dekket av marinade. Marinér minst et par timer, og gjerne natten over eller lenger.

Gode urter å bruke i marinade: persille, dill, gressløk, basilikum, timian, rosmarin, salvie, isop, kjørvel, estragon, oregano

Bruk gjerne plastpose å marinere i (om det ikke er koteletter eller andre stykker med bein). Ha kjøtt eller fisk og marinade i en zip-lock-pose og lukk godt. Klem ut så mye luft som mulig. Legg posen på et fat for å unngå søl. 

Du kan også bruke tørkede urter i marinaden. Bløtlegg dem i sitronsaft en stund før du blander med resten av ingrediensene. 

POPULÆRT AKKURAT NÅ

 

Kommentarer

  Se alle kommentarer...

  For å skrive en kommentar må du være logget inn.