Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammecouscous

Lam med couscous fra Algerie

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg benfritt lammekjøtt
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 båter hvitløk , finhakket
  • 250 g tørkede kikerter
  • 250 g gulrot
  • ca. 3 dl vann
  • 250 g løk
  • 250 g aspargesbønner
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,5 ts salt

Couscous:

  • 4 dl couscous
  • 4 dl vann
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss frisk kruspersille , finhakket
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I de nord-afrikanske landene står matglede i fokus. Dette kommer tydelig til uttrykk hvis du blir invitert på Meze. Oppskrifter overføres fremdeles muntlig fra generasjon til generasjon. Det nord-afrikanske kjøkkenet er litt preget av at ”man tager hva man haver”. Det har selvsagt resultert i gode improvisasjonevner og kreative retter.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg benfritt lammekjøtt
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 båter hvitløk , finhakket
  • 250 g tørkede kikerter
  • 250 g gulrot
  • ca. 3 dl vann
  • 250 g løk
  • 250 g aspargesbønner
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,5 ts salt

Couscous:

  • 4 dl couscous
  • 4 dl vann
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss frisk kruspersille , finhakket

Slik gjør du

  1. Legg kikertene i kaldt vann over natten. Kok dem deretter i ca 1 ½ timer.
  2. Skrell løk og gulrot og kutt dem i ca. 1 cm store biter. Vask og del aspargesbønnene i to.
  3. Del lammekjøttet i store biter. Stek finhakket hvitløk i en stor gryte og ha i lammekjøttet. Stek det til lammekjøttet har fått en fin brun farge rundt hele. Ha i kikerter og gulrot. Dekk det hele med vann.
  4. Ha i krydderene og la det koke i ca. 45 minutter med lokk til kjøttet er mørt. Ha deretter i løk og aspargesbønner. La det hele koke i 15 minutter.
  5. Kok opp vannet til couscousen, sammen med olje og salt. Ta kjelen fra kokeplaten og hell i couscousen. Legg på lokk og la det trekke.
  6. Legg couscousen på et fat og lag et hull i midten. Full hullet med kjøttblandingen.

Dryss over hakket persille. Server med chilisaus.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Meze med grillet lammelår

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 19.04.2024 11:21:54