Yum buns (steam buns)
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Disse dampede, myke bollene får man på gata i store deler av Kina. Fylt med skiver av mørt kjøtt, agurk og gode ulike sauser er de i all sin enkelhet en skikkelig smaksbombe. 1 porsjon gir ca. 25 yum buns.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g ytrefilet av svin -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss maisolje til steking
Yum buns:
-
0,5 dl vann -
0,5 pose tørrgjær -
2-
3 ss sukker -
5 dl skummet melk , varmet til 40-45 °C -
ca.
11 dl hvetemel -
0,5 dl maisolje til pensling og smøring
Chilisaus:
-
1 stk. finhakket vårløk -
1 stk. finhakket rød chili -
1 ts riseddik /hvitvinseddik -
0,5 ts salt -
3 ss hoisinsaus -
2 ss nøytral olje
Til servering:
-
1 stk. agurk i skiver