Yum buns (steam buns)

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Disse dampede, myke bollene får man på gata i store deler av Kina. Fylt med skiver av mørt kjøtt, agurk og gode ulike sauser er de i all sin enkelhet en skikkelig smaksbombe. 1 porsjon gir ca. 25 yum buns.

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g ytrefilet av svin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss maisolje til steking

Yum buns:

  • 0,5 dl vann
  • 0,5 pose tørrgjær
  • 2- 3 ss sukker
  • 5 dl skummet melk , varmet til 40-45 °C
  • ca. 11 dl hvetemel
  • 0,5 dl maisolje til pensling og smøring

Chilisaus:

  • 1 stk. finhakket vårløk
  • 1 stk. finhakket rød chili
  • 1 ts riseddik /hvitvinseddik
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss hoisinsaus
  • 2 ss nøytral olje

Til servering:

  • 1 stk. agurk i skiver

Slik gjør du