Ingredienser

  • 24 skiver spekeskinke
  • 100 g ruccula
  • 150 g manchego i skiver
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • 2 ss olivenolje

Focaccia:

  • 20 g fersk gjær
  • 3,5 dl vann
  • 2 ts honning
  • 500 g hvetemel
  • 2 ss olje
Del

Grillet focaccia med spekeskinke

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Å bake brød på grillen er overraskende enkelt. Fylt med god spekeskinke, manchego og ruccula smaker grillet focaccia himmelsk! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 24 skiver spekeskinke
  • 100 g ruccula
  • 150 g manchego i skiver
  • 1 ts grovkvernet pepper
  • 2 ss olivenolje

Focaccia:

  • 20 g fersk gjær
  • 3,5 dl vann
  • 2 ts honning
  • 500 g hvetemel
  • 2 ss olje

Slik gjør du

  1. Bland ut gjær i lunkent vann. Rør inn honning. Ha i hvetemel og elt deigen sammen. Deigen skal være litt løs. Ha over olje og la deigen heve til dobbel størrelse, 30-45 minutter.
  2. Del deigen i 8 emner. Klapp ut hvert emne. Legg dem på grillristen og la dem steke i 3-4 minutter på hver side.
Ha olje i hendene når du klapper ut deigen. Pensle grillristen med litt olje, da er du sikker på at deigen ikke sitter fast.

Anrett focacciabrød med spekeskinke, ruccula og manchego. Dryss over nykvernet pepper og olivenolje.

Lar du osten smelte på brødet blir focacciaen ekstra smakfull.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant