Vegetar Wellington med tilbehør
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Inviter til vegetarisk festmiddag med en vegetar Wellington og godt tilbehør som en sharingmeny. Sett frem alle fatene på bordet, senk skuldrene og nyt måltidet sammen med gjestene dine.
Ingredienser
porsjoner
-
700 g søtpotet -
2 ss nøytral olje -
0,5 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper -
1 pose fullkornris -
4 stk. vårløk -
70 g tørkede tranebær -
0,5 pk bladpersille -
2 stk. egg -
saft og skall av
0,5 stk. sitron -
6 plater butterdeig -
2 ss hvetemel -
1 stk. egg -
2 ss sesamfrø -
2 ss grovhakkede pistasjnøtter
Slik gjør du
- Skrell søtpotet og skjær den i terninger (1,5 x 1,5 cm). Spre terningene utover et bakepapirkledd stekebrett. Hell over litt olje, og krydre med salt og pepper. Sett brettet midt i stekeovn på 180 °C til terningene er så vidt møre, ca. 20 minutter.
- Kok posen med fullkornris etter anvisning på pakken.
- Bland søtpoteter og ris sammen i en stor bolle.
- Skjær vårløk i tynne skiver og ha det i bollen sammen med tørkede tranebær, finhakket persille, egg og sitronsaft og -skall. Bland alt godt sammen og smak eventuelt til med salt og pepper.
- Legg halvparten av butterdeigplatene oppå hverandre, og kjevle ut butterdeigen til et rektangel (15x30 cm). Bruk mel til utbakingen, slik at ikke butterdeigen setter seg fast i kjøkkenbenken.
- Legg den utkjevlede deigen over på et bakepapirkledd stekebrett. Bruk gjerne kjevlet til hjelp når du skal flytte deigen. Legg fyllet på midten av deigen og la det være igjen et par cm av deigen rundt det hele.
- Kjevle ut resten av butterdeigplatene til et like stort rektangel. Pensle kanten rundt fyllet med sammenvispet egg og legg den kjevlede butterdeigen over. Press forsiktig deigen sammen rundt det hele, før du skjærer et jevnt snitt rundt hele kanten av deigen. Dette kan du også bruke en pizzaskjærer til.
- Bruk en gaffel og lag et pent mønster rundt hele kanten. Skjær også gjerne noen små, tynne snitt oppå deigen for å få et pent mønster. Her er det viktig at du bruker en veldig skarp kniv, og så vidt snitter i deigen. Pensle hele deigen med egg, og strø sesamfrø og grovhakkede pistasjenøtter over.
- Sett brettet i stekeovn på 180 °C, og stek i 30-40 minutter til butterdeigen har fått en fin, gyllen farge.
Til en sharingmeny anbefaler vi at du serverer vegetar Wellington sammen med ovnsbakte grønnsaker, rødkål-slaw, grønnkål- og eplesalat med cashewnøtter og en rømme- og urtedressing.