Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Urtelapper med kylling og sitronrømme

Urtelapper med kylling

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 3 dl skummet kulturmelk eller annen syrnet melk
  • 2 dl grov sammalt hvete
  • 2 dl fin sammalt hvete
  • 1,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 1 bunt liten bladpersille
  • 50 g grønnkål
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 0,25 ts salt
  • 2 dl lettrømme
  • 0,5 stk. sitron
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kylling og sitron er en perfekt match, og sammen med urter og små pannekaker er dette nydelig mat til en velkomst, som en forrett eller som en lett rett, når du bare skal ha "litt". 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. egg
  • 3 dl skummet kulturmelk eller annen syrnet melk
  • 2 dl grov sammalt hvete
  • 2 dl fin sammalt hvete
  • 1,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 1 bunt liten bladpersille
  • 50 g grønnkål
  • 0,5 ss nøytral olje
  • 0,25 ts salt
  • 2 dl lettrømme
  • 0,5 stk. sitron

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen på 150 °C. Krydre kyllinglårfiletene med salt og pepper. Stek filetene i stekeovnen på bakepapir på en stekeplate i 12 min. Sett til side.
  2. Visp sammen egg og syrnet melk. Tilsett alt melet, sukker og natron og visp til røren er uten klumper. 
  3. Hakk urtene og tilsett i røren.
  4. La røren stå og svelle i ca 20 minutter.
  5. Vask grønnkål godt. Riv bladene i mindre biter, og legg dem over i en bolle. Ha olje, salt og pepper i bollen og kna det godt inn i grønnkålen.
  6.  Legg bladene utover på et bakepapirkledd stekebrett. Sett stekebrettet i ovn på 180 °C og stek i 5-10 minutter til grønnkålen blir sprø. Avkjøl chipsen på rist. 
  7. Smør en steketakke eller stekepanne. Hell en liten øse med røre i stekepannen. Stek lappene på begge sider ved middels varme til de har en pen gyllen farge og er gjennomstekt.
  8. Bland sammen rømme, sitronsaft og sitronskall.
  9. Riv de ferdigstekte kyllinglårfiletene i mindre biter, ved hjelp av to gafler. 
  10. Legg på biter av kylling og sitronrømme på hver lapp. Riv over litt sitronsakll og dryss over grønnkålchips. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8745, server:MP-PRD-WEB15 19.05.2024 00:43:09