Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Røkt elgstek

Røkt elgstek

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg elgstek eller flatbiff av elg
  • ca. 8 stk. einebær
  • 1 ts peppermiks eller kvernet pepper

Saltlake:

  • 1,5 l vann
  • 1 dl salt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Elgkjøtt egner seg ypperlig til røyking. Det kan du gjøre selv i en liten røykovn, eller enkelt lage et "røykekammer" selv av en gammel gryte. Denne metoden kan også brukes til andre typer kjøtt og fisk. Pass da på å justere røyketiden. Husk at kjøttet bør saltes først, så beregn god tid!

 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg elgstek eller flatbiff av elg
  • ca. 8 stk. einebær
  • 1 ts peppermiks eller kvernet pepper

Saltlake:

  • 1,5 l vann
  • 1 dl salt

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruker du en gryte, kan du lage en rist av for eksempel hønsenetting. Det går også an å bruke en potetrist eller en gammel fiskekjele med damprist i bunnen.

Server den røkte elgsteken med for eksempel fløtegratinerte poteter, sesongens friske grønnsaker eller en frisk grønn salat. Det røkte kjøttet smaker også nydelig kaldt, gjerne som pålegg i en digg sandwich.

Røkt elgstek

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9167, server:MP-PRD-WEB14 30.05.2024 12:48:49