Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Bringebær med italiensk marengs

Bringebær med italiensk marengs

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g bringebær

Italiensk marengs:

  • 100 g sukker
  • 1 dl vann
  • 2 stk. eggehvite
  • 1,5 ss sukker
  • 4 ss grovhakkede pistasjnøtter
  • 2 ts lakrispulver (raw)
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (6)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Om man vil forføre sin hjertes utkårede via smaksløkene finnes det knapt noe mer effektivt enn en fløyelsmyk dessert med perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Legg til noe sprøtt å tygge på og et overraskende element i smaken, og jobben er gjort.   

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g bringebær

Italiensk marengs:

  • 100 g sukker
  • 1 dl vann
  • 2 stk. eggehvite
  • 1,5 ss sukker
  • 4 ss grovhakkede pistasjnøtter
  • 2 ts lakrispulver (raw)

Slik gjør du

  1. Kok opp sukker og vann. La det småkoke i 5-10 minutter, til du får en tykk, sirupsaktig konsistens.
  2. Pisk eggehviter og det resterende sukkeret i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser til det er halvstivt.
  3. Hell den kokende sukkerlaken i en tynn stråle langs kanten av bollen mens maskinen går på høy hastighet. Pisk i ca.10 minutter til du har en tykk og blank marengs.
  4. Fordel friske bringebær i porsjonsglass eller skåler, og ha en skje marengs på toppen. Dryss over grovhakkede pistasjnøtter og lakrispulver.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9000, server:MP-PRD-WEB13 22.05.2024 22:32:36