Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Skinkeinnbakt breiflabbfilet

Skinkeinnbakt breiflabbfilet

Ingredienser

porsjoner

  • 800 g breiflabbfilet
  • 3 ss olivenolje
  • 200 g gulrot
  • 200 g pastinakk
  • 200 g sellerirot
  • 1 stk. hvitløk , gjerne fersk
  • 80 g spekeskinke

Linser:

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk i skiver
  • 150 g grønne linser
  • 1 ss smør
  • 4 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 3 stilker frisk timian
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Har du lyst til å teste kokken i deg selv, er oppskriften på skinkeinnbakt breiflabbfilet en du bør starte med. Den er ikke veldig krevende, men smaken vil garantert overraske deg – spennende og utradisjonelt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

  • 800 g breiflabbfilet
  • 3 ss olivenolje
  • 200 g gulrot
  • 200 g pastinakk
  • 200 g sellerirot
  • 1 stk. hvitløk , gjerne fersk
  • 80 g spekeskinke

Linser:

  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk i skiver
  • 150 g grønne linser
  • 1 ss smør
  • 4 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 3 stilker frisk timian

Slik gjør du

  1. Skjær breiflabbfilet i ca. 3 cm tykke porsjonsstykker. Surr spekeskinke rundt fiskestykkene og fest med en tannpirker for å holde skinken på plass.
  2. Skrell gulrot, sellerirot og pastinakk og del dem i tynne staver. Skjær uskrelt hvitløk i to. Legg grønnsaker og hvitløk i en ildfast form, drypp over olivenolje og krydre med litt salt og pepper. Sett formen midt i ovnen og bak på 220 °C i 20 minutter. Senk temperaturen på ovnen til 120 °C når grønnsakene begynner å bli myke.
  3. Varm en grillpanne og pensle med litt olje. Legg i fiskestykkene og brun dem raskt på hver side. Vær forsiktig så de ikke brenner seg fast i pannen. Du kan også bruke fiskestykkene i stekepanne.
  4. Legg fiskestykkene over i den ildfaste formen sammen med grønnsakene og sett formen tilbake i ovnen på 120 °C i ca. 20 minutter.
  5. Finhakk løk og hvitløk. Smelt smør i en kjele og fres løk og hvitløk til det er mykt og blankt. Tilsett linser og fres et minutts tid. Hell i vann og buljong og legg i en stilk timian.
  6. Kok linsene i 20-30 minutter til linsene er myke. Smak til med salt, pepper, litt sitronsaft og evt. litt ekstra finhakket hvitløk. Fjern timianstilken.
  7. Ta formen med fisk og grønnsaker ut av ovnen. Løft fisken over på en tallerken og hold dem varme. Klem innmaten ut av den bakte hvitløken. Bland forsiktig med kraften i bunnen av pannen.
  8. Fordel linsene på tallerkener. Legg på grønnsaker og fisk og drypp litt av den gode kraften over. Pynt med litt frisk timian og server.
Breiflabb kan også erstattes med annen fersk, hvit fisk i denne oppskriften.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB14 20.04.2024 02:56:22