Sjøkreps med agurk- og fennikelsalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mon tro om det ikke er fersk sjøkreps som troner aller øverst på pallen over de beste skalldyrene? De lekre krepsedyrene er iallfall ettertraktet og populære, så grip sjansen når du finner dem i fiskedisken!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. sjøkreps
  • revet skall 0,5 stk. sitron
  • 2 ss smør

Agurk- og fennikelsalat:

  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. fennikel
  • 5 g tørket butare (kan sløyfes)
  • saft av 0,25 stk. sitron

Soyadressing:

  • 3 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • saft av 0,25 stk. sitron
  • 2 ss hakket frisk koriander

Slik gjør du

  1. Del krepsen i to på langs med en skarp kniv. Fjern den svarte tarmen. Legg krepsen på et stekebrett. Krydre med litt salt og pepper, dryss over revet sitronskall og fordel smøret over. Sett kaldt til rett før servering.
  2. Skjær agurk og fennikel i så tynne skiver som mulig, gjerne på mandolin. Bløtlegg taren i kaldt vann, rull den hardt sammen og kutt den i tynne strimler. Bland med agurk og fennikel. Ha i sitronsaft og olivenolje, og smak til med litt salt og pepper.
  3. Bland sammen søt og salt soyasaus, revet ingefær og sitronsaft til en soyadressing.
  4. Sett sjøkrepsen høyt i ovnen på 190 °C i ca. 5 minutter, til smøret har smeltet og krepsekjøttet har blitt hvitt.
  5. Fordel agurk- og fennikelsalaten på fat eller tallerkener og anrett halve kreps på toppen. Hell over litt av soyadressingen og pynt med frisk koriander.

 

Vil du servere dette som en liten smårett kan du beregne 2 sjøkreps per person.
Sjøkrepsen kan også grilles. Da legger du krepsen rett på grillen i 3-4 minutter til smøret har smeltet og kjøttet har blitt hvitt.