Sjøkreps med agurk- og fennikelsalat

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Mon tro om det ikke er fersk sjøkreps som troner aller øverst på pallen over de beste skalldyrene? De lekre krepsedyrene er iallfall ettertraktet og populære, så grip sjansen når du finner dem i fiskedisken!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. sjøkreps
  • revet skall 0,5 stk. sitron
  • 2 ss smør
  • 2 ss hakket frisk koriander

Agurk- og fennikelsalat:

  • 1 stk. agurk
  • 1 stk. fennikel
  • 5 g tørket butare (kan sløyfes)
  • saft av 0,25 stk. sitron

Soyadressing:

  • 3 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • saft av 0,25 stk. sitron

Slik gjør du

 

Vil du servere dette som en liten smårett kan du beregne 2 sjøkreps per person.
Sjøkrepsen kan også grilles. Da legger du krepsen rett på grillen i 3-4 minutter til smøret har smeltet og kjøttet har blitt hvitt.