Sjokolademoussekake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Dette kan bli favorittkaken for mange. Nøttebunn med sjokolademousse smaker himmelsk og kan gjerne serveres som dessert i følge med sitronsorbet eller vaniljeis.

Ingredienser

Bunn:

  • 4 stk eggehvite
  • 125 g sukker
  • 125 g hasselnøtter
  • 25 g hvetemel

Mørk sjokolademousse:

  • 4 stk eggeplomme
  • 5 dl kremfløte
  • 25 g sukker
  • 2 ss konjakk
  • 300 g mørk kokesjokolade
  • 4 stk gelatinplater

Glasur:

  • 1 stk plate mørk kokesjokolade
  • 1 dl kremfløte
  • 50 g usaltet meierismør

Aprikoser:

  • 7 stk aprikos
  • 6 ss sukker
  • 2 dl appelsinjuice
  • 14 ts tørket safran
  • 1 stk vaniljestang

Slik gjør du

  1. Pisk eggehviter nesten stivt, og tilsett sukker og siktet mel. Finhakk hasselnøttene i en hurtighakker og bland disse i. Ha røren i en springform (24 centimeter). Stek bunnen ved 180 ºC i ca. 15 minutter. Avkjøl.
  2. Ta bunnen ut av formen, kle formen med plast og legg bunnen tilbake.
  3. Kok opp eggeplommer, sukker og 1 dl fløte. La det småkoke til det tykner, rør hele tiden.
  4. Smelt sjokoladen i vannbad. Bland den i den varme massen og rør godt. Avkjøl massen litt. 
  5. Bløt i mellomtiden gelatin. Pisk resten av fløten stiv og bland den godt inn i sjokolademassen sammen med gelatin og konjakk. Hell massen over nøttebunnen (som fortsatt står i formen). La kaken stå et døgn i kjøleskapet.
  6. Smelt sjokolade og smør i en bolle i vannbad. Kok opp fløte og avkjøl litt, til temperaturen er nesten lik sjokoladen. Rør så fløten inn i sjokoladen. La det hele avkjøle litt, og hell det over den kalde kaka. La det stivne i kjøleskapet før du skjærer stykker av kaken.
  7. Ha alle ingrediensene til aprikosene i en kjele, og la det småkoke til væsken har fått en fin sirupsaktig konsistens. Avkjøl, og anrett på tallerkenen med kaken. Bruk sirupen som saus.

 Server med sitronsorbet eller vaniljeis.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.