Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rypebryst

Rypebryst med kremet jordskokk og eple

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. rypebryst
  • 2 ss smør
  • 400 g jordskokk
  • 3 dl kremfløte
  • 4 stilker frisk timian
  • 1 stk. grønt eple
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 stk. frisk fiken
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 503 kcal
Fett 36 g
Protein 23 g
Karbohydrater 19 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Rypebryst er fantastisk forrett å servere om man har vært på jakt selv eller har kjøpt rype på butikken. Den markante viltsmaken i rypekjøttet blir fint balansert av sødmen i den fløtekokte jordskokken.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. rypebryst
  • 2 ss smør
  • 400 g jordskokk
  • 3 dl kremfløte
  • 4 stilker frisk timian
  • 1 stk. grønt eple
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 stk. frisk fiken
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 503 kcal
Fett 36 g
Protein 23 g
Karbohydrater 19 g

Slik gjør du

  1. La rypebrystene ligge på benken mens du forbereder jordskokkene.
  2. Skrell jordskokkene og del dem i små terninger. Ha dem i en kjele og hell over fløten. Kok opp og alt koke til jordskokkene er myke og fløten har tyknet litt. Smak til med litt salt og pepper.
  3. Skrell eplet og kutt det i små terninger. Ha dem i en skål og press over sitronsaften. Sett til side.
  4. Varm en stekepanne og ha i smøret. Legg i rypebrystene når det slutter å bruse. Stek dem i ca. 2 minutter på hver side. Øs smøre over brystene under steking. Legg dem over på en tallerken for å hvile.
  5. Skjær rypebrystene i fine skiver på skrå.
  6. Bland eple og jordskokk og fordel på tallerkener. Anrett skiver av rypebryst oppå. Pynt med frisk timian og fiken i båter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB12 11.11.2024 05:11:07