Hjortefilet med pære og honning

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Her er eksklusive små godbiter! Er du heldig og får tak i indrefilet av hjort, kan dette være en fin måte å servere den til mange – som forrett eller som én av flere tapasretter.

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av hjort
  • 3 ss smør
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper

Tilbehør:

  • 2 dl lyse rosiner
  • 4 ss akevitt
  • 2 stk pære
  • 1 ss flytende honning
  • finrevet skall og saft av 12 stk lime
  • 4 stk potet
  • 2 ss olje til steking

Slik gjør du

  1. Varm en stekepanne og smelt halvparten av smøret. Når det slutter å frese og smøret er gyllenbrunt er det varmt nok til å legge i kjøttet. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det pent på alle sider. Senk varmen og stek kjøttet til det har en kjernetemperatur på 60 °C. Ta det ut av stekepannen og la det hvile til det skal serveres.
  2. Bløtlegg rosiner i akevitt. Skrell pærer og del dem i biter. Smelt resten av smøret i en liten gryte og fres pærebitene til de er gylne. Tilsett rosiner, akevitt og honning og la det hele koke inn. Smak til med salt, pepper, limeskall og -saft.
  3. Vask og tørk poteter og del dem i 1 cm tykke skiver. Varm en stekepanne med olje og stek potetskivene i olje til de er gylne på begge sider og gjennomstekt. La dem renne av seg på litt kjøkkenpapir.
  4. Legg potetskiver på tallerkener eller fat, og plasser en bit hjortefilet og en liten skje pære på toppen. Pynt med litt frisk rosmarin og server.
 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.