Ingredienser

  • 9 stk. eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • ca. 2 ss mørk rom
Del

Romkrem

(0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Romkrem lages på samme måte som en eggekrem, og er et utmerket følge til frisk eller hermetisk frukt. Romkrem kan også serveres til eplekake eller på en Pavlova med frukt og bær.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 9 stk. eggeplomme
  • 6 dl melk
  • 1 dl sukker
  • 2 ss maisenna
  • ca. 2 ss mørk rom

Slik gjør du

1. Ha alle ingrediensene i en kjele og visp det jevnt.

2. Varm opp under omrøring til kremen begynner å tykne. Smak til med rom. Avkjøl i kaldt vann.

Trekk kjelen til side hvis det tykner raskere enn du rekker å røre jevnt, ellers kan kremen sprekke (skille seg). Sett kjelen tilbake på platen for å tykne videre til passe konsistens.

Server gjerne romkrem som følge til frisk eller hermetisk frukt og bær.  

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant