Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Potetstrips

Ingredienser

  • 500 g mandelpotet
  • 2 ss salt
  • 1 l frityrolje
Del

Potetstrips

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Potetstrips lages på kort tid, du kan bruke samme teknikk på søtpotet og rødbeter også. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 500 g mandelpotet
  • 2 ss salt
  • 1 l frityrolje

Slik gjør du

  1. Vask potetene nøye, hvis du ønsker kan du også skrelle de men det er ikke nødvendig.
  2. Kutt potetene i tynne strimler eller bruk et juliennejern.
  3. Skyll strimlene godt i iskaldt vann til vannet er klart. Ha salt i vannet og la potetene ligge i der i 10 minutter.
  4. Varm opp frityroljen til den når 140°C, friter i en gryte med høye kanter så det ikke koker over.  Det er lurt å ikke ha for mye poteter i oljen, friter gjerne i to omganger. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB11 26.01.2023 22:24:25