Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Potetstrips

Potetstrips

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g mandelpotet
  • 2 ss salt
  • 1 l frityrolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Potetstrips lages på kort tid, du kan bruke samme teknikk på søtpotet og rødbeter også. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g mandelpotet
  • 2 ss salt
  • 1 l frityrolje

Slik gjør du

  1. Vask potetene nøye, hvis du ønsker kan du også skrelle de men det er ikke nødvendig.
  2. Kutt potetene i tynne strimler eller bruk et juliennejern.
  3. Skyll strimlene godt i iskaldt vann til vannet er klart. Ha salt i vannet og la potetene ligge i der i 10 minutter.
  4. Varm opp frityroljen til den når 140°C, friter i en gryte med høye kanter så det ikke koker over.  Det er lurt å ikke ha for mye poteter i oljen, friter gjerne i to omganger. 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 20.04.2024 10:27:21