Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Annapoteter

Annapoteter

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 400 g potet
  • 50 g smeltet smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Annapoteter, Pommes Anna eller potetterte - kjært barn har mange navn. Smakfullt og delikat tilbehør til en ekstra god middag er det helt sikkert.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 400 g potet
  • 50 g smeltet smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje

Slik gjør du

   Forvarm ovnen til 190 °C.

  1. Ha smør i en liten kjele og smelt det på svak varme. Trekk kjelen til siden og la smøret hvile en stund. Bruk en skje til å ta ut det klarede smøret. Bunnfallet skal ikke med.
  2. Skrell potet og skjær i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Ha potetskiver, klaret smør, salt og pepper i en bolle og bland godt sammen.
  3. Smør en ildfast form eller små porsjonsformer med litt olje og legg i potetskivene. Klem godt sammen.
  4. Sett formen i stekeovnen og stek til potetene har fått en pen gyllen farge og er gjennomstekt, ca. 35 minutter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Potet du vil elske

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.6306, server:MP-PRD-WEB15 22.09.2023 22:42:37