Ingredienser

  • ca. 400 g potet
  • 50 g smeltet smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss olje
Del

Annapoteter

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Annapoteter, Pommes Anna eller potetterte - kjært barn har mange navn. Smakfullt og delikat tilbehør til en ekstra god middag er det helt sikkert.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • ca. 400 g potet
  • 50 g smeltet smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss olje

Slik gjør du

   Forvarm ovnen til 190 °C.

  1. Ha smør i en liten kjele og smelt det på svak varme. Trekk kjelen til siden og la smøret hvile en stund. Bruk en skje til å ta ut det klarede smøret. Bunnfallet skal ikke med.
  2. Skrell potet og skjær i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Ha potetskiver, klaret smør, salt og pepper i en bolle og bland godt sammen.
  3. Smør en ildfast form eller små porsjonsformer med litt olje og legg i potetskivene. Klem godt sammen.
  4. Sett formen i stekeovnen og stek til potetene har fått en pen gyllen farge og er gjennomstekt, ca. 35 minutter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Kommentarfeltet er stengt 1. juli - 9. august. God sommer!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant