Ingredienser

  • 1,5 kg potet
  • 5 stk. laurbærblad
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 dl olivenolje
Del

Potetgrateng

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel og nydelig potetrett med tydelig smak av laurbær. Deilig tilbehør til både kjøtt og fisk, og et lite blikkfang på buffetbordet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1,5 kg potet
  • 5 stk. laurbærblad
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 200°C.
2. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver (ca 3-4 mm). Ha dem i en romslig bolle. Smuldre laurbærbladene med fingrene, eller knus dem i en morter. Dryss laurbærblad, salt og pepper over potetene. Bruk hendene og bland alt godt, slik at alle potetskivene blir dekket av olje.
3. Legg potetskivene i formen, gjerne i et fint mønster. Avslutt med litt ekstra olje og rikelig med kvernet svart pepper.
4. Stek potetgratengen midt i ovnen i ca 1 time. Bruk en spiss kniv og sjekk at potetskivene er helt møre.

 

Får du tak i friske laurbær kan du tørke dem i stekeovnen i ca 10 minutter og smuldre dem fint med fingrene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant