Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Potetgrateng

Ingredienser

  • 1,5 kg potet
  • 5 stk. laurbærblad
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 dl olivenolje
Del

Potetgrateng

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel og nydelig potetrett med tydelig smak av laurbær. Deilig tilbehør til både kjøtt og fisk, og et lite blikkfang på buffetbordet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

  • 1,5 kg potet
  • 5 stk. laurbærblad
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver (ca 3-4 mm). Ha dem i en romslig bolle. Smuldre laurbærblader med fingrene, eller knus dem i en morter. Dryss laurbærblad, salt og pepper over potetene. Bruk hendene og bland alt godt, slik at alle potetskivene blir dekket av olje.
  2. Legg potetskivene i en ildfast form, gjerne i et fint mønster. Avslutt med litt ekstra olje og rikelig med kvernet svart pepper.
  3. Stek potetgratengen midt i ovnen på 200 °C i ca 1 time. Bruk en spiss kniv og sjekk at potetskivene er helt møre.

 

Får du tak i friske laurbær kan du tørke dem i stekeovnen i ca 10 minutter og smuldre dem fint med fingrene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4123, server:MP-PRD-WEB14 31.01.2023 07:35:41