Potetgrateng

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

En enkel og nydelig potetrett med tydelig smak av laurbær. Deilig tilbehør til både kjøtt og fisk, og et lite blikkfang på buffetbordet. 

Ingredienser

  • 112 kg potet
  • 5 stk laurbærblad
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 dl olivenolje

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 200°C.
2. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver (ca 3-4 mm). Ha dem i en romslig bolle. Smuldre laurbærbladene med fingrene, eller knus dem i en morter. Dryss laurbærblad, salt og pepper over potetene. Bruk hendene og bland alt godt, slik at alle potetskivene blir dekket av olje.
3. Legg potetskivene i formen, gjerne i et fint mønster. Avslutt med litt ekstra olje og rikelig med kvernet svart pepper.
4. Stek potetgratengen midt i ovnen i ca 1 time. Bruk en spiss kniv og sjekk at potetskivene er helt møre.

 

Får du tak i friske laurbær kan du tørke dem i stekeovnen i ca 10 minutter og smuldre dem fint med fingrene.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.