Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Potetgrateng

Potetgrateng

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg potet
  • 5 stk. laurbærblad
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 278 kcal
Fett 15 g
Protein 4 g
Karbohydrater 28 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En enkel og nydelig potetrett med tydelig smak av laurbær. Deilig tilbehør til både kjøtt og fisk, og et lite blikkfang på buffetbordet. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg potet
  • 5 stk. laurbærblad
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 dl olivenolje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 278 kcal
Fett 15 g
Protein 4 g
Karbohydrater 28 g

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver (ca 3-4 mm). Ha dem i en romslig bolle. Smuldre laurbærblader med fingrene, eller knus dem i en morter. Dryss laurbærblad, salt og pepper over potetene. Bruk hendene og bland alt godt, slik at alle potetskivene blir dekket av olje.
  2. Legg potetskivene i en ildfast form, gjerne i et fint mønster. Avslutt med litt ekstra olje og rikelig med kvernet svart pepper.
  3. Stek potetgratengen midt i ovnen på 200 °C i ca 1 time. Bruk en spiss kniv og sjekk at potetskivene er helt møre.

 

Får du tak i friske laurbær kan du tørke dem i stekeovnen i ca 10 minutter og smuldre dem fint med fingrene.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12010, server:MP-PRD-WEB15 13.11.2024 05:49:21