Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Påskecupcake

Ingredienser

12  porsjoner
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker eller frø fra vaniljestang
  • 1,5 dl melk
  • saft og finrevet skall av 0,5 stk. appelsin

Appelsinfrosting:

  • 250 g kremost naturell
  • 150 g smør
  • 350 g melis
  • finrevet skall av 0,5 stk. appelsin

evt. litt orange karamellfarge

snøkrystaller til pynt

Del

Påskemuffins

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gi årets påskemuffins et friskt løft med orange hatt og smak av påskeappelsin. Enkelt, og SÅ godt!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

12  porsjoner
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 4 stk. egg
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker eller frø fra vaniljestang
  • 1,5 dl melk
  • saft og finrevet skall av 0,5 stk. appelsin

Appelsinfrosting:

  • 250 g kremost naturell
  • 150 g smør
  • 350 g melis
  • finrevet skall av 0,5 stk. appelsin

evt. litt orange karamellfarge

snøkrystaller til pynt

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 175 grader. Rør smør og sukker til en luftig smørkrem. Rør inn eggene, ett og ett om gangen. 
  2. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Vend det tørre inn i røren. Tilsett melk, appelsinsaft og -skall. Sett doble muffinsformer på et stekebrett, og fyll formene 2/3 fulle. Stek på midterste rille i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
  3. Ha romtemperert kremost i en kjøkkenmaskin og kjør til en glatt krem. Tilsett mykt smør i terninger. Ha i melis. Tilsett appelsinskall, og eventuelt noen dråper karamellfarge.
  4. Fyll frostingen i en sprøytepose og dekorer de avkjølte kakene. Pynt med spiselige snøkrystaller.
Gjør gjerne muffinsene mer påskete med marsipanfigurer, sjokoladeegg eller annen kakepynt. Ferdig frostingpulver er et enkelt og greit alternativ.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB12 31.03.2023 15:58:27