Ingredienser

8  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 250 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g hvetemel
  • 150 g smeltet smør
  • 110 g skåldede mandler

Appelsintopping:

  • 220 g melis
  • 0,5 dl vann
  • 1 stk. vaniljestang , delt på langs
  • 2 stk. appelsin
Del

Oppned-kake med appelsin og vanilje

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Oppned-kake er en artig og knallgod kake som lages i stekepannen!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 250 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g hvetemel
  • 150 g smeltet smør
  • 110 g skåldede mandler

Appelsintopping:

  • 220 g melis
  • 0,5 dl vann
  • 1 stk. vaniljestang , delt på langs
  • 2 stk. appelsin

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 175 °C.
  2. Kok opp melis, vann og vaniljestang i en stekepanne som kan brukes som kakeform (rette kanter, ca 2 1/2 l, 22 cm). La det koke til inn til det er tyktflytende. La vaniljestangen ligge og tilsett appelsinskall og appelsinskiver. Fortsett å koke i ca. 10-15 minutter.
  3. Fordel appelsinskivene i et pent, jevnt lag i bunnen av pannen. Sett til side.
  4. Visp egg, melis og vaniljesukker til tykk, luftig eggedosis og vend inn hvetemel, malte mandler og smeltet smør. Hell røren over appelsinene og stek kaken midt i ovnen i ca. 40-45 minutter. Sjekk med en pinne om kaken er gjennomstekt. Løsne kaken langs kantene med en kniv før du hvelver den over på et fat.
Hvelv kaken mens den fortsatt er helt varm, ellers vil sukkeret stivne og den vil bli vanskelig å få ut av formen. Vær forsiktig så du ikke brenner deg.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant