Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
skip navigation
matprat logo
Solbærmoussekake

Ingredienser

velg antall porsjoner
10  porsjoner

Nøttebunn:

  • 150 g hasselnøtter /mandler
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Mousse:

  • 150 g sukker
  • 400 g solbær
  • 0,75 dl solbærlikør eller solbærsirup
  • 6 stk. gelatinplater
  • 3 ss kokende vann
  • 1,5 dl kremfløte , pisket til myke topper
  • 3 ss gresk yoghurt
  • 4 stk. eggehvite
Del

Solbærmoussekake

(2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Solbærmoussekake er en frisk, smakfull og fargerik kake, bestående av nøttebunn og solbærmousse. Serveres kald, perfekt til en varm sommerdag.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

velg antall porsjoner
10  porsjoner

Nøttebunn:

  • 150 g hasselnøtter /mandler
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite

Mousse:

  • 150 g sukker
  • 400 g solbær
  • 0,75 dl solbærlikør eller solbærsirup
  • 6 stk. gelatinplater
  • 3 ss kokende vann
  • 1,5 dl kremfløte , pisket til myke topper
  • 3 ss gresk yoghurt
  • 4 stk. eggehvite

Slik gjør du

1. Ha nøtter og halvparten av melisen i en foodprosessor og kjør til fint. Pisk eggehviten til stiv marengs med resten av melisen.

2. Ved inn nøtteblandingen med en slikkepott. Fyll blandingen i en springform 20 cm i diameter. Stek den på midterste rille på 180 °C i ca. 20 minutter. 

3. Ha sukker, solbær og solbærsirup/ likør i en kjele. Kok opp og la det koke et par minutter, sett til side og avkjøl. Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter og løs dem opp i kokende vann.

4. Kjør den avkjølede solbærblandingen til en puré i en foodprosessor, og sil fra skallet i en sikt. Tilsett oppløst gelatin i solbærpureen. Bland inn pisket kremfløte og yoghurt. Vend til slutt forsiktig inn stivpisket eggehvite med en slikkepott.

5. Sett kakeringen på et flatt fat, smør kakeringen med litt nøytral olje så sitter ikke kaken så fast når du tar den av. Legg i nøttebunnen. Fordel mousseblandingen over nøttebunnen og glatt over med en bred kniv. La den stivne over natten. Kan eventuelt settes i fryseren. 

Pynt kaken med solbær og bjørnebær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.3546, server:MP-PRD-WEB15 30.11.2022 19:06:43