Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Samarbeid/kakekurs med konditor Hege Andersen Høgstø

Fruktkake med mousselinekrem

Ingredienser

10  porsjoner

Nøttebunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 1 ss sukker
  • 100 g siktet melis
  • 110 g hasselnøtter

Mousselinekrem:

  • 5 dl helmelk
  • 1 stk. vaniljestang
  • 250 g sukker
  • 5 stk. eggeplomme
  • 30 g maisenna
  • 250 g smør

Sjokoladekant:

  • 50 g hvit sjokolade
  • 50 g mørk sjokolade

Eplegelè

  • 1 stk. gelatinplater
  • 1 dl eplejuice

  • 100 g bringebær
  • 100 g jordbær
  • 100 g blåbær
  • 100 g bjørnebær
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En nydelig kombinasjon mellom friske bær, smaksrik krem og en sprø nøttebunn.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

10  porsjoner

Nøttebunn:

  • 4 stk. eggehvite
  • 1 ss sukker
  • 100 g siktet melis
  • 110 g hasselnøtter

Mousselinekrem:

  • 5 dl helmelk
  • 1 stk. vaniljestang
  • 250 g sukker
  • 5 stk. eggeplomme
  • 30 g maisenna
  • 250 g smør

Sjokoladekant:

  • 50 g hvit sjokolade
  • 50 g mørk sjokolade

Eplegelè

  • 1 stk. gelatinplater
  • 1 dl eplejuice

  • 100 g bringebær
  • 100 g jordbær
  • 100 g blåbær
  • 100 g bjørnebær

Slik gjør du

1. Kjør hasselnøtter og melis i en foodprosessor. Pisk eggehvite og sukker til en løs marengs og bland inn nøttene. Ha bunnen i en smurt springform, 24 cm. Stek på 180 °C i ca. 25 minutter.

2. Kok opp melk og vaniljestang til kokepunktet. La det trekke i 20 minutter og sil blandingen. 

3. Bland sukker, eggeplommer og maizena i en bolle og rør godt. Hell den varme melken i eggeblandingen og ha det tilbake i kjelen. Kok til kremen tykner, rør hele tiden. Ta blandingen av platen og rør inn smør, delt i biter. Hell over den avkjølte kaken i springformen og sett til avkjøling.

4. Smelt hvit og mørk sjokolade hver for seg i vannbad. Klipp til en remse av stiv plast som er like lang som omkretsen av kaken.

5. Hell over hvit sjokolade på kryss og tvers. La det stivne noe. Stryk over mørk sjokolade og fest “sjokoladebåndet” på kaken. Sett kaldt.

6. Bløtlegg gelatin i 5 minutter. Varm opp eplejusen og tilsett oppbløtt gelatin, sett til avkjøling. Strø malt hasselnøtt over kaken og pynt med bær. Pensle til slutt bærene med eplegele. 

Ta forsiktig av plasten når kaken skal serveres.

Kremen kan stå kjølig til neste dag og piskes opp luftig før den fordeles i springformen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 19.04.2024 16:20:08