Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Samarbeid/kakekurs med konditor Hege Andersen Høgstø

Fruktkake med mousselinekrem

Ingredienser

10  porsjoner

Nøttebunn:

  • 110 g hasselnøtter
  • 100 g siktet melis
  • 4 stk. eggehvite
  • 1 ss sukker

Mousselinekrem:

  • 5 dl helmelk
  • 1 stk. vaniljestang
  • 250 g sukker
  • 5 stk. eggeplomme
  • 30 g maisenna
  • 250 g smør

Sjokoladekant:

  • 50 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 50 g hvit sjokolade

Eplegelè:

  • 1 stk. gelatinplater
  • 1 dl eplejuice

Til pynt av kaken:

  • 100 g bringebær
  • 100 g jordbær
  • 100 g blåbær
  • 100 g bjørnebær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 552 kcal
Fett 36 g
Protein 8 g
Karbohydrater 48 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En nydelig kombinasjon mellom friske bær, smaksrik krem og en sprø nøttebunn.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

10  porsjoner

Nøttebunn:

  • 110 g hasselnøtter
  • 100 g siktet melis
  • 4 stk. eggehvite
  • 1 ss sukker

Mousselinekrem:

  • 5 dl helmelk
  • 1 stk. vaniljestang
  • 250 g sukker
  • 5 stk. eggeplomme
  • 30 g maisenna
  • 250 g smør

Sjokoladekant:

  • 50 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 50 g hvit sjokolade

Eplegelè:

  • 1 stk. gelatinplater
  • 1 dl eplejuice

Til pynt av kaken:

  • 100 g bringebær
  • 100 g jordbær
  • 100 g blåbær
  • 100 g bjørnebær

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ta forsiktig av plasten når kaken skal serveres.

Kremen kan stå kjølig til neste dag og piskes opp luftig før den fordeles i springformen.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11543, server:MP-PRD-WEB13 15.09.2024 19:43:20