Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Koking av høns

Steke- og koketips for høns

Det finnes to typer høns som du finner i frysedisken. Den ene typen er verpehøns som veier ca. 1 kg, og den andre er gourmethøns som veier 2-3 kg. Gourmethøns er samme rase som slaktekylling og er derfor mer kjøttfull.

Kjøtt fra høns må kokes lenge for å bli mørt, og derfor kan det være lurt å koke flere høner samtidig, særlig om du skal koke verpehøns (de minste hønene). Verpehøns har forholdsvis lite kjøtt, men det blir utrolig god kraft. Denne er ypperlig til hønsesupper, men man kan også bruke den gode kraften til andre gode supper.

Det kan være lurt å dele hønene i to, så tar de mindre plass i kjelen. Klipp eller skjær langs ryggen og brett ut. Del over langs brystet til hønene er delt i to.

Legg hønene i en stor kasserolle med kokende, lettsaltet vann (1 ts salt pr. l. vann). De skal ikke fosskoke, men trekke tett oppunder kokepunktet. Koketiden er ca. 2,5 timer. Hønene er ferdig kokt når kjøttet løsner fra bena. Ta opp hønene og rens kjøttet fritt for skinn og ben. Sil kraften før bruk.

Slik steker du gullhøne

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB12 16.04.2024 19:33:34