Ingredienser

  • 1 stk. gullhøne (gourmethøne)
  • 1 bunt bladpersille
  • 4 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 2 stk. løk
  • 1 dl olivenolje
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 1 potte frisk salvie eller 2 ss tørket
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 4 dl vann
Del

Langtidsstekt høne

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Går du på oppdagelsesferd i frysedisken, kan det hende at du kommer over gullhøner. De er store og kjøttfulle, men trenger lang tilberedningstid på lav temperatur for å bli møre. Resultatet er mørt og smakfullt kjøtt, og bonusen er en nydelig kraft på skroget.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 1 stk. gullhøne (gourmethøne)
  • 1 bunt bladpersille
  • 4 stk. gulrot
  • 2 stk. persillerot
  • 2 stk. løk
  • 1 dl olivenolje
  • 6 båter finhakket hvitløk
  • 1 potte frisk salvie eller 2 ss tørket
  • revet skall og saft av 0,5 stk. sitron
  • 1 stk. hønsebuljongterning
  • 4 dl vann

Slik gjør du

  1. Tørk høna godt inni og utenpå med papir.
  2. Legg halvparten av persillen i hulrommet på høna. Bind sammen lårene med litt hyssing.
  3. Del gulrot, persillerot og løk i grove biter og legg dem i bunnen av en langpanne. Finhakk resten av persillen og bland den med finhakket hvitløk, salvie, sitronskall og -saft og halvparten olivenoljen. Smak til med salt og pepper.
  4. Bruk fingrene til å løsne skinnet på hønsebrystet, og fordel urteblandingen under skinnet. Gni høna inn med resten av olivenoljen, og krydre godt med salt og kvernet pepper. Hell hønsebuljong i langpannen.
  5. Sett langpannen lavt i stekeovnen på 125 °C og stek i 4-5 timer. Øs høna med kraften som danner seg i bunnen av pannen hver halvtime.
  6. Høna er ferdig når det er lett å løsne kjøttet fra beinet (prøv på et lår). Ta den ut av ovnen og la den hvile på et skjærbrett i ca. 10 minutter.
  7. Øk temperaturen i stekeovnen og sett på grillelement. Hell det meste av kraften som har dannet seg i langpannen over i en liten kjele og sett formen høyt i ovnen. Følg godt med, så det ikke blir brent!
  8. Kok opp kraften og smak den eventuelt til med salt og pepper.
  9. Skjær hønsebrystene og lårene av skroget. Del bryst i biter og lår i to ved leddet.

Server høna med de bakte grønnsakene, ris eller poteter og den varme sjyen.  

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant