Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mørbrad av lam med tomatsaus

Ingredienser

Tomatsaus:

  • 0,5 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 ts sukker
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 ss soltørkede tomater
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Ovnsstekte potetskiver:

  • 12 stk. potet
  • 3 ss olje
  • 2 ts provencekrydder
  • 0,5 ts salt

  • 1 stk. vårløk
  • 8 stk. cherrytomat
  • 4 stilker frisk timian
Del

Mørbrad av lam med tomatsaus

(0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Her er enkel og god og tomatsaus som er godt tilbehør til lammebiff. Du kan kjøpe flatbiff eller mørbrad av lam. Flatbiff kalles også lammeplomme..

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

Tomatsaus:

  • 0,5 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 1 ts sukker
  • 2 stk. stjerneanis
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 ss soltørkede tomater
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Ovnsstekte potetskiver:

  • 12 stk. potet
  • 3 ss olje
  • 2 ts provencekrydder
  • 0,5 ts salt

  • 1 stk. vårløk
  • 8 stk. cherrytomat
  • 4 stilker frisk timian

Slik gjør du

  1. Krydre kjøttet med salt og pepper. Brun det godt på alle sider i en stekepanne med margarin, og legg det over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek i ovn på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C, og medium pluss ved 70 °C. Ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt.
  2. Finhakk løk og hvitløk. Stek løken i en varm kjele med olivenolje. Ha i hakkede tomater når løken har blitt blank. Kok opp og ha i sukker, stjerneanis, laurbærblad, soltørket tomat og hvitvinseddik. La sausen koke i 10 minutter før du fjerner stjerneanis og laurbærblad. Kjør sausen med stavmikser til en glatt og fin saus. Smak til med salt og pepper.
  3. Skjær poteter i ca. 1 cm brede skiver. Ha dem i en bolle og hell på olivenolje. Vend godt og krydre samtidig med provencekrydder og salt. Legg potetskivene over på en bakepapirkledt stekeplate og stek dem i stekeovnen ved 200 °C til de er møre og har fått en fin gyllen farge, dette tar ca. 20 minutter.
  4. Finsnitt vårløk og skjær tomater i båter.

Server skiver av lam mørbrad med tomatsaus, ovnsstekte potetskiver, tomatbåter og et dryss finsnittet vårløk. Pynt med en stilk timian. Du kan gjerne servere en god salat til denne retten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4723, server:MP-PRD-WEB13 02.04.2023 01:54:01