Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sennepsgriljert kalkunbryst

Sennepsgriljert kalkunbryst

Ingredienser

8  porsjoner

Kraft:

  • ca. 1,5 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • ca. 100 g sellerirot i biter
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 stilker bladpersille
  • 10 stk. hel pepper

Griljeringsmasse:

  • 3 ss grov sennep
  • 1 ss honning
  • 3 ss romtemperert smør
  • 3 skiver daggammel loff eller like mange ss griljermel
  • skallet av 1 stk. appelsin
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt allehånde

Glaserte grønnsaker

  • 3 stk. gulrot
  • 20 stk. rosenkål
  • 3 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 20 stk. sjalottløk
  • 2 stk. grønn squash
  • 1 bunt reddik

salt og kvernet pepper

Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Vi foreslår en selskapsmiddag med sennepsgriljert kalkunbryst, glaserte grønnsaker, portvinssaus og fløtegratinerte grønnsaker. Hvem vil du invitere?

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

8  porsjoner

Kraft:

  • ca. 1,5 l vann
  • 2 stk. hønsebuljongterning
  • 1 stk. løk
  • 1 stk. gulrot
  • ca. 100 g sellerirot i biter
  • 1 ts tørket timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 stilker bladpersille
  • 10 stk. hel pepper

Griljeringsmasse:

  • 3 ss grov sennep
  • 1 ss honning
  • 3 ss romtemperert smør
  • 3 skiver daggammel loff eller like mange ss griljermel
  • skallet av 1 stk. appelsin
  • 0,5 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt nellik
  • 0,25 ts malt allehånde

Glaserte grønnsaker

  • 3 stk. gulrot
  • 20 stk. rosenkål
  • 3 ss smør
  • 2 ss sukker
  • 20 stk. sjalottløk
  • 2 stk. grønn squash
  • 1 bunt reddik

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp alle ingrediensene til kraft en i en kjele.
  2. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av fileten og legg den i kraften. Senk varmen og la det trekke til steketermometeret viser 68 °C. Ta opp fileten og la den hvile litt.
  3. Bland sammen ingrediensene til griljeringsmassen og fordel den over fileten i et 5 mm tykt lag. Sett kalkunbrystet inn i ovnen ved 220 °C og stek fileten noen minutter til den har fått en fin gyllen farge. Pass godt på så den ikke blir brent! La fileten hvile i 10-15 minutter før du skjærer den i skiver.

    Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning her!

  4. Kok gulrøtter og rosenkål knapt møre. La de renne godt av. Smelt smør i en vid kjele og tilsett grønnsakene, dryss over sukkeret og fres grønnsakene til de er møre og begynner å bli gylne. Smak til med salt og kvernet pepper.

 

Kraften er et flott utgangspunkt til saus. Er kraften for salt kan det rettes opp ved å koke den en stund med noen skrellede poteter. Potetene vil trekke til seg en del av saltet.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB12 16.04.2024 16:41:45