Mandel-/kokoskake

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne kaken lages helt uten hvetemel, og dessuten holder den seg svært saftig og god.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 200 g sukker
  • 200 g malte mandler uten skall
  • 200 g kokosmasse

Glasur:

  • 200 g kremost naturell
  • 100 g smør
  • 150 g melis
  • revet skall av 1 stk. lime

Slik gjør du

  1. Skill eggene i plomme og hvite, og pisk eggeplommer og sukker godt sammen.
  2. Ha mandlene i en hurtigmikser og kjør til det er finhakket. Bland mandler og kokos og ha det i eggedosisen.
  3. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn i deigen. 
  4. Hell kakeblandingen i en smurt, bakepapirkledd springform (24 cm). Stek kaken i stekeovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
  5. Rør sammen ost, smør og melis til en bløt krem. Smør kremen over kaken og dryss over limeskall.

Server gjerne med litt jordbær.