Mandel-/kokoskake
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Denne kaken lages helt uten hvetemel, og dessuten holder den seg svært saftig og god.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. egg -
200 g sukker -
200 g malte mandler uten skall -
200 g kokosmasse
Glasur:
-
200 g kremost naturell -
100 g smør -
150 g melis -
revet skall av
1 stk. lime
Slik gjør du
- Skill eggene i plomme og hvite, og pisk eggeplommer og sukker godt sammen.
- Ha mandlene i en hurtigmikser og kjør til det er finhakket. Bland mandler og kokos og ha det i eggedosisen.
- Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn i deigen.
- Hell kakeblandingen i en smurt, bakepapirkledd springform (24 cm). Stek kaken i stekeovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
- Rør sammen ost, smør og melis til en bløt krem. Smør kremen over kaken og dryss over limeskall.
Server gjerne med litt jordbær.