Mandel-/kokoskake

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Denne kaken lages helt uten hvetemel, og dessuten holder den seg svært saftig og god.

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 200 g sukker
  • 200 g malte mandler uten skall
  • 200 g kokosmasse

Glasur:

  • 200 g kremost naturell
  • 100 g smør
  • 150 g melis
  • revet skall av 1 stk lime

Slik gjør du

  1. Skill eggene i plomme og hvite, og pisk eggeplommer og sukker godt sammen.
  2. Ha mandlene i en hurtigmikser og kjør til det er finhakket. Bland mandler og kokos og ha det i eggedosisen.
  3. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn i deigen. 
  4. Hell kakeblandingen i en smurt, bakepapirkledd springform (24 cm). Stek kaken i stekeovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
  5. Rør sammen ost, smør og melis til en bløt krem. Smør kremen over kaken og dryss over limeskall.

Server gjerne med litt jordbær.

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    Pga ferie er kommentarfeltet stengt i juli.