Ingredienser

  • 4 stk. egg
  • 200 g sukker
  • 200 g malte mandler uten skall
  • 200 g kokosmasse

Glasur:

  • 200 g kremost naturell
  • 100 g smør
  • 150 g melis
  • revet skall av 1 stk. lime
Del

Mandel-/kokoskake

(6)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne kaken lages helt uten hvetemel, og dessuten holder den seg svært saftig og god.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. egg
  • 200 g sukker
  • 200 g malte mandler uten skall
  • 200 g kokosmasse

Glasur:

  • 200 g kremost naturell
  • 100 g smør
  • 150 g melis
  • revet skall av 1 stk. lime

Slik gjør du

  1. Skill eggene i plomme og hvite, og pisk eggeplommer og sukker godt sammen.
  2. Ha mandlene i en hurtigmikser og kjør til det er finhakket. Bland mandler og kokos og ha det i eggedosisen.
  3. Stivpisk eggehvitene og bland dem forsiktig inn i deigen. 
  4. Hell kakeblandingen i en smurt, bakepapirkledd springform (24 cm). Stek kaken i stekeovnen ved 200 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
  5. Rør sammen ost, smør og melis til en bløt krem. Smør kremen over kaken og dryss over limeskall.

Server gjerne med litt jordbær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant