Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
LAMMELÅR I SKIVER MED TOMAT, KAPERS OG ANSJOS

Lammelår i skiver med tomat, kapers og ansjos

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg lammelår i skiver
  • 4 ss olivenolje
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 6 stk. flådd tomat uten kjerner
  • 15 stk. kapers med stilk eller 2 ss kapers
  • 1 boks ansjosfilet i olje (liten)
  • 2 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 548 kcal
Fett 37 g
Protein 50 g
Karbohydrater 2 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne retten har sine røtter i Italia, der smakskombinasjonen tomat, kapers og ansjos er mye brukt. Sammen med olivenolje og store, saftige skiver av lammelår blir resultatet en smaksbombe på hver tallerken.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg lammelår i skiver
  • 4 ss olivenolje
  • 1,5 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 6 stk. flådd tomat uten kjerner
  • 15 stk. kapers med stilk eller 2 ss kapers
  • 1 boks ansjosfilet i olje (liten)
  • 2 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

1. Varm litt olje i en stekepanne og brun lammelår i skiver på begge sider. Krydre med salt og pepper. Er skivene store, så stek dem i flere omganger.  Legg skivene over i en ildfast form og etterstek dem i stekeovnen på 125 °C i ca. 10 minutter.

2. Flå tomater. Skjær de flådde tomatene i ca. 2 cm store biter. Del stilkkapers og fjern stilken.

Slik flår du tomater: Kok opp vann i en kjele. Skjær et kryss i hver tomat og legg dem i det kokende vannet noen sekunder, til du ser at skallet sprekker og løsner. Løft dem over i kaldt vann og trekk av skinnet.

3. Skyll stekepannen og varm den opp på ny med resten av oljen. Fres raskt tomat, kapers, ansjos og persille, slik at det blir varmt. Fordel blandingen over kotelettene.

Drypp over litt olivenolje og server kotelettene med ferskt brød.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11543, server:MP-PRD-WEB12 15.09.2024 19:54:22