Lagre

Ingredienser

  • 1 kg lammekotelett
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts tørket rosmarin

Grillet aubergine med halloumi:

  • 2 stk. aubergine
  • 1 stk. halloumiost
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 potte frisk mynte
  • 8 stk. tannpirkere
Del

Lammekoteletter med halloumi og grillet aubergine

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lam, halloumi og aubergine – deilige smaker som vekker minner om sommervarme kvelder og ferietid! Halloumi er en halvhard ost fra Kypros som tåler litt røff varmebehandling, og som har en nydelig smak som passer perfekt sammen med lammekoteletter.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels
Lagre

Ingredienser

  • 1 kg lammekotelett
  • 2 ss olje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ts tørket rosmarin

Grillet aubergine med halloumi:

  • 2 stk. aubergine
  • 1 stk. halloumiost
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 potte frisk mynte
  • 8 stk. tannpirkere

Slik gjør du

  1. Skjær aubergine og halloumiost i 1/2 cm tykke skiver på langs. Krydre med salt og pepper og grill dem på begge sider til de har fått en fin farge.
  2. Legg en skive ost på hver skive aubergine, og strø over litt finhakket mynte. Rull sammen og fest med en tannpirker. Hold dem varm i en ildfast form på grillen til de skal serveres.
  3. Pensle lammekoteletter med olje og krydre med salt, pepper og rosmarin. Bruk sterk varme og grill kotelettene i 2 minutter på hver side. Grill så videre på indirekte varme i 3-4 minutter. 

Server med en enkel salat, eller stekte potetbåter.  

I stedet for lammekoteletter kan du gjerne bruke lammelår i skiver.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant