Ingredienser

  • 600 g lammecarré
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 6 ss salsa
Del

Lammecarré med salsa

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammecarré med salsa er en smakfull smårett som er ypperlig når du skal servere tapas.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 600 g lammecarré
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 6 ss salsa

Slik gjør du

  1. Krydre lammecaréen med salt og pepper. Brun den godt på alle sider i en stekepanne med olje eller smør. Ta pannen av platen.
  2. Smør kjøttet inn med salsa og legg det i en ildfast form.
  3. Sett formen i ovn på 125 °C. Steketid på lammecarréen avhenger av tykkelsen på kjøttet, og hvor mye varme kjøttet har fått under bruningen i pannen. Beregn ca. 25 minutter. For best resultat bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er lite stekt ved 55 °C, medium stekt ved 60-65 °C, medium pluss ved 65-70 °C og gjennomstekt ved 76 °C.
  4. Smør gjerne på litt ekstra salsa etter kjøttet er stekt. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før du skjærer i det.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant