Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammebiff med salsa verde

Ingredienser

  • 4 stk. flatbiff eller mørbrad av lam , (à 150 g)
  • 2 ss smør , til steking
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt pepper

  • 2 dl hvite bønner (tørre)
  • 16 stk. rød cherrytomat
  • 12 stk. grønn frisk asparges

Salsa verde:

  • 1 bunt bladpersille
  • 1 ts salt , til kokevann

  • 3 ss frisk mynte
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss kapers
  • 2 stk. ansjosfilet
  • 2 ts sennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1,5 dl olje
  • 2 ss parmesan
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Lammebiff med salsa verde

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Midt på innsiden av lammelåret sitter flatbiffen. Avhengig av størrelsen på lammelåret, veier flatbiffen ca. 300-500 gram. En fantastisk liten biffstek som smelter på tunga. Passer perfekt til å dele opp i flere små biffer. Her sammen med grønnsaker og en deilig Salsa verde.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. flatbiff eller mørbrad av lam , (à 150 g)
  • 2 ss smør , til steking
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt pepper

  • 2 dl hvite bønner (tørre)
  • 16 stk. rød cherrytomat
  • 12 stk. grønn frisk asparges

Salsa verde:

  • 1 bunt bladpersille
  • 1 ts salt , til kokevann

  • 3 ss frisk mynte
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss kapers
  • 2 stk. ansjosfilet
  • 2 ts sennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1,5 dl olje
  • 2 ss parmesan
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

Legg hvite bønner i vann ca. 10 timer før du skal koke dem. Kok opp nytt vann og ha i bønner. La dem småkoke til de er møre, ca. 1 time.

Du får også kjøpt hermetiske kokte bønner på butikken. Bruker du disse bør de skylles før bruk.

2. Krydre lammebiffer med salt og pepper. Brun dem godt på begge sider i en stekepanne med smør, og legg dem over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer og stek dem i ovn på 125 °C til temperaturen viser 60-65 °C for medium stekt lammebiff eller 70 °C for medium pluss. La biffene hvile i ti minutter.

3. Ha bladpersille i kokende vann med litt salt i ca. 30 sekunder. Avkjøl i iskaldt vann. Kjør bladpersille, hvitløk, mynte, kapers, ansjos og sennep i en foodprosessor  til en grov masse. Skru ned hastigheten, og spe med olje. Vend inn revet parmesan og smak til med salt og pepper.

4. Lag et lite kryss på toppen av cherrytomatene med en skarp kniv. Legg dem i kokende vann i 10 sekunder, og ha dem i iskaldt vann. Ta forsiktig av skallet og legg dem på et kjøkkenpapir.

5. Skrell nederste del av asparges. Kok dem i lettsaltet vann i 3 minutter, eller til de er knapt møre.

Server saftige lammebiffer med hvite bønner, cherrytomater, asparges og Salsa verde.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 25.03.2023 09:40:40