Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammemørbrad med rotfruktsmuldrepai

Lammebiff med grønnsakspai

Ingredienser

porsjoner

Grønnsakspai:

  • 200 g gulbete eller polkabete
  • 200 g rødbete
  • 200 g gulrot , gjerne i flere farger
  • 200 g gresskar
  • 100 g persillerot
  • 1 pose sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Smuldredeig:

  • 50 g hvetemel
  • 50 g lettkokte havregryn
  • 50 g revet parmesan
  • 1 ts tørket timian
  • 3 ss mykt smør
  • 1,5 dl hasselnøtter
  • 1 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 899 kcal
Fett 57 g
Protein 54 g
Karbohydrater 35 g

Oppskriftsintroduksjon

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lam mørbrad er nydelig biffkjøtt. Her har vi servert den med en grønnsakspai med smuldrelokk. Vi har brukt høstens herlige rotgrønnsaker, gresskar og små løk. Får du grønnsaker til overs etter at du har laget denne oppskriften, så kan du lage frittata med rotgrønnaker.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Grønnsakspai:

  • 200 g gulbete eller polkabete
  • 200 g rødbete
  • 200 g gulrot , gjerne i flere farger
  • 200 g gresskar
  • 100 g persillerot
  • 1 pose sjalottløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Smuldredeig:

  • 50 g hvetemel
  • 50 g lettkokte havregryn
  • 50 g revet parmesan
  • 1 ts tørket timian
  • 3 ss mykt smør
  • 1,5 dl hasselnøtter
  • 1 ss hakket bladpersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 899 kcal
Fett 57 g
Protein 54 g
Karbohydrater 35 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Gi grønnsakene god plass i formen, slik at de ikke ligger oppå hverandre – da vil de bli mer kokt enn stekt. Legger du et lag aluminiumsfolie i bunnen av formen, sparer du deg selv for oppvask.

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.17300, server:MP-PRD-WEB13 05.12.2025 10:35:56