Klementinbakte gulrøtter

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gulrøtter er friske i fargen, søte på smak og er lett å få tak i året rundt. Ikke rart det er en av de mest populære grønnsakene vi har! Her har du en spenstig og spennende gulrotsalat som smaker godt til så vel julens ribbe og kalkun som til sommerens grillretter eller som en vegetarisk rett i seg selv.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 500 g gulrot
  • 2 ss grovhakkede
  • 2 ss hakket frisk koriander
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 0,5 ss malt kanel
  • 0,5 ss malt allehånde
  • 2 ss flytende honning
  • saften av 2 stk. klementin
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kok gulrotbitene i lettsaltet vann i 4-5 minutter. Hell av kokevannet og skyll dem godt med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
  2. Bland gulrotbiter, valnøtter, koriander og persille i en bolle.
  3. Bland sammen ingrediensene til dressingen i en skål og hell over salaten.
  4. La det hele stå i kjøleskap og utvikle smak til servering. Smak eventuelt til med salt og pepper.
  5. Pynt med frisk koriander rett før servering.
Prøv gjerne å lage salaten med andre urter. Bytt ut med for eksempel dill og/eller gressløk og få en helt annen smak. Litt finhakket hvitløk er heller aldri feil.
Klementin kan byttes ut med sitron eller grapefrukt.