Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttpai til jul

Kjøttpai

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 2 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 3 dl mørkt øl (guinness eller stout)
  • 5 kvister frisk timian eller tørket
  • 3 stk. laurbærblad
  • 500 g aromasopp eller annen sopp
  • 0,5 ss sennepspulver eller annen sennep
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 2,5 ss maisenna
  • ca. 1,5 dl vann
  • 0,5 potte bladpersille
  • 2 ss nøytral olje til pensling
  • 1 stk. egg

Paideig

  • 200 g smør eller margarin
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 dl kaldt vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kjøttpaier lages i land over hele verden og det finnes utallige ulike typer. Vår kjøttpai er den typen mange forbinder med trivelige måltider på engelske puber, tradisjonelt servert med "gravy, mash and peas". Det er en herlig tilfredsstillende, smakfull og lekker rett, og perfekt å sette på bordet for gode venner. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 2 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 3 dl mørkt øl (guinness eller stout)
  • 5 kvister frisk timian eller tørket
  • 3 stk. laurbærblad
  • 500 g aromasopp eller annen sopp
  • 0,5 ss sennepspulver eller annen sennep
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 2,5 ss maisenna
  • ca. 1,5 dl vann
  • 0,5 potte bladpersille
  • 2 ss nøytral olje til pensling
  • 1 stk. egg

Paideig

  • 200 g smør eller margarin
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 dl kaldt vann

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server paien på tradisjonelt engelsk vis med brun saus, grønne erter og en god potetmos, eller med en stor bolle frisk salat. 

Kjøttpaier lages i ulike mattradisjoner over hele verden, og det finnes et utall varianter - med ulike kjøttslag og forskjellige smakstilsetninger. Felles for dem er at de er bakt inn i deig, enten som en stor pai til mange eller som små porsjonspaier, gjerne som håndmat. 

Kjøttpai til jul

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.9981, server:MP-PRD-WEB14 18.07.2024 17:17:17