Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kjøttpai til jul

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 2 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 3 dl mørkt øl (guinness eller stout)
  • 5 kvister frisk timian eller tørket
  • 3 blader laurbærblad
  • 500 g aromasopp eller annen sopp
  • 0,5 ss sennepspulver eller annen sennep
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 2,5 ss maisenna
  • ca. 1,5 dl vann
  • 0,5 potte bladpersille
  • 2 ss olje til pensling
  • 1 stk. egg

Paideig

  • 200 g smør eller margarin
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 dl kaldt vann
Del

Kjøttpai

(2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kjøttpaier lages i land over hele verden og det finnes utallige ulike typer. Vår kjøttpai er den typen mange forbinder med trivelige måltider på engelske puber, tradisjonelt servert med "gravy, mash and peas". Det er en herlig tilfredsstillende, smakfull og lekker rett, og perfekt å sette på bordet for gode venner. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

8  porsjoner
  • 1 kg kokekjøtt av storfe, f.eks bog eller høyrygg
  • 2 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 3 dl mørkt øl (guinness eller stout)
  • 5 kvister frisk timian eller tørket
  • 3 blader laurbærblad
  • 500 g aromasopp eller annen sopp
  • 0,5 ss sennepspulver eller annen sennep
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 2,5 ss maisenna
  • ca. 1,5 dl vann
  • 0,5 potte bladpersille
  • 2 ss olje til pensling
  • 1 stk. egg

Paideig

  • 200 g smør eller margarin
  • 300 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 dl kaldt vann

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server paien på tradisjonelt engelsk vis med brun saus, grønne erter og en god potetmos, eller med en stor bolle frisk salat. 

Kjøttpaier lages i ulike mattradisjoner over hele verden, og det finnes et utall varianter - med ulike kjøttslag og forskjellige smakstilsetninger. Felles for dem er at de er bakt inn i deig, enten som en stor pai til mange eller som små porsjonspaier, gjerne som håndmat. 

Kjøttpai til jul

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB11 21.03.2023 22:47:50