Kalvestek med appelsinkokt endive

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kalvekjøttet er lyst, lett, delikat og mørt. Når endiven er kokt er smaken mild og søt, og kokt i appelsin blir dette et nydelig søtsyrlig tilbehør til kalven. Sammen med kalvekjøttet setter appelsinkokt endive et eksklusivt preg over retten som gjør den perfekt som festmat.

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg kalvestek
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss margarin

Appelsinkokt endivie:

  • 2 stk. sikorisalat (endivie)
  • 2 ss margarin
  • 3 ss sukker
  • Saften av 3 stk. appelsin

Fløtesaus med sjampinjong:

  • 200 g frisk sjampinjong
  • 2 ss margarin
  • 3 dl matfløte
  • 1 dl kraft fra steken
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

Server erter og kokte poteter ved siden av.