Kalvestek med appelsinkokt endive
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Kalvekjøttet er lyst, lett, delikat og mørt. Når endiven er kokt er smaken mild og søt, og kokt i appelsin blir dette et nydelig søtsyrlig tilbehør til kalven. Sammen med kalvekjøttet setter appelsinkokt endive et eksklusivt preg over retten som gjør den perfekt som festmat.
Ingredienser
porsjoner
-
1,2 kg kalvestek -
2 ts salt -
1 ts pepper -
2 ss margarin
Appelsinkokt endivie:
-
2 stk. sikorisalat (endivie) -
2 ss margarin -
3 ss sukker -
Saften av
3 stk. appelsin
Fløtesaus med sjampinjong:
-
200 g frisk sjampinjong -
2 ss margarin -
3 dl matfløte -
1 dl kraft fra steken -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
Server erter og kokte poteter ved siden av.