Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalvebrissel med kapersvinaigrette

Ingredienser

  • 4 stk. kalvebrissel
  • 1 dl hvetemel

Tempurarøre:

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 3 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 dl fløte
  • 1 stk. egg

Kapersvinaigrette:

  • 1 stk. rødløk
  • 4 ss bladpersille
  • 2 ss kapers
  • 1 ss sitronsaft eller eplecidereddik
  • 4 ss olivenolje
Del

Kalvebrissel med kapersvinaigrette

(0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Prøv fritert kalvebrissel med en frisk kapersvinaigrette når du vil invitere til noe ekstra spennende og godt! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

  • 4 stk. kalvebrissel
  • 1 dl hvetemel

Tempurarøre:

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 3 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 dl fløte
  • 1 stk. egg

Kapersvinaigrette:

  • 1 stk. rødløk
  • 4 ss bladpersille
  • 2 ss kapers
  • 1 ss sitronsaft eller eplecidereddik
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Skyll kalvebrissel i kaldt vann. 
  2. Kok opp vann i en kjele og ha i kalvebrissel. Kok i 5 minutter og skum av underveis. 
  3. Legg kalvebrissel over i en bolle med isvann. 
  4. Ha hvetemel på et fat og krydre med salt og pepper. Bland sammen. 
  5. Skjær avlange skiver av brisselstykkene på ca 1 cm i tykkelse. Dekk bitene med hvetemelblandingen. 
  6. Bland sammen de tørre ingrediensene til tempurarøre i en skål.
  7. Visp sammen vann, fløte og egg. Hell det våte i skålen med det tørre, og rør raskt sammen. Ikke rør for mye, da blir ikke røren god å jobbe med. 
  8. Lag vinaigrette ved å finhakke rødløk, persille og kapers. Bland inn eddik, olivenolje, salt og pepper.
  9. Hell frityrolje i en dyp kjele og varm opp til oljen blir 170-180 °C. Sjekk temperaturen med et steketermometer, har du ikke det kan du holde et treredskap nedi oljen, bruser det rundt kanten er det klart til å steke.
  10. Dypp hver kalvebrisselbit nedi tempurarøren, og deretter over i oljen. Bruk en gaffel til hjelp, så får du med akkurat passe mengde røre. 
  11. Friter bitene til de har fått en gyllen og fin farge på alle sider. Bruk en pinsettklype eller to gafler til å snu dem underveis. 
  12. Løft dem forsiktig opp, og la den overflødige oljen renne av på kjøkkenpapir. 
  13. Krydre gjerne med litt salt og pepper.

Server fritert kalvebrissel med kapersvinaigrette og revet sitronskall!

Kalvebrissel med kapersvinaigrette

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB14 26.03.2023 21:06:13