Kalvebrissel med kapersvinaigrette

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Prøv fritert kalvebrissel med en frisk kapersvinaigrette når du vil invitere til noe ekstra spennende og godt! 

Ingredienser

  • 4 stk kalvebrissel
  • 1 dl hvetemel

Tempurarøre:

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 3 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 dl fløte
  • 1 stk egg

Kapersvinaigrette:

  • 1 stk rødløk
  • 4 ss bladpersille
  • 2 ss kapers
  • 1 ss sitronsaft eller eplecidereddik
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Skyll kalvebrissel i kaldt vann. 
  2. Kok opp vann i en kjele og ha i kalvebrissel. Kok i 5 minutter og skum av underveis. 
  3. Legg kalvebrissel over i en bolle med isvann. 
  4. Ha hvetemel på et fat og krydre med salt og pepper. Bland sammen. 
  5. Skjær avlange skiver av brisselstykkene på ca 1 cm i tykkelse. Dekk bitene med hvetemelblandingen. 
  6. Bland sammen de tørre ingrediensene til tempurarøre i en skål.
  7. Visp sammen vann, fløte og egg. Hell det våte i skålen med det tørre, og rør raskt sammen. Ikke rør for mye, da blir ikke røren god å jobbe med. 
  8. Lag vinaigrette ved å finhakke rødløk, persille og kapers. Bland inn eddik, olivenolje, salt og pepper.
  9. Hell frityrolje i en dyp kjele og varm opp til oljen blir 170-180 °C. Sjekk temperaturen med et steketermometer, har du ikke det kan du holde et treredskap nedi oljen, bruser det rundt kanten er det klart til å steke.
  10. Dypp hver kalvebrisselbit nedi tempurarøren, og deretter over i oljen. Bruk en gaffel til hjelp, så får du med akkurat passe mengde røre. 
  11. Friter bitene til de har fått en gyllen og fin farge på alle sider. Bruk en pinsettklype eller to gafler til å snu dem underveis. 
  12. Løft dem forsiktig opp, og la den overflødige oljen renne av på kjøkkenpapir. 
  13. Krydre gjerne med litt salt og pepper.

Server fritert kalvebrissel med kapersvinaigrette og revet sitronskall!

Kalvebrissel med kapersvinaigrette

 

 

Kommentarer

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.