Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalvebrissel med kapersvinaigrette

Kalvebrissel med kapersvinaigrette

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kalvebrissel
  • 1 dl hvetemel

Tempurarøre:

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 3 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 stk. egg

Kapersvinaigrette:

  • 1 stk. rødløk
  • 4 ss bladpersille
  • 2 ss kapers
  • 1 ss sitronsaft eller eplecidereddik
  • 4 ss olivenolje

Til fritering:

  • 1 l frityrolje
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kalvebrissel er en spennende delikatesse som kan være vanskelig å få tak i. Men er du så heldig at du kommer over brissel, så kan du glede deg til en smaksopplevelse! Fritert kalvebrissel med en frisk kapersvinaigrette kan imponere den mest kresne gourmet. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kalvebrissel
  • 1 dl hvetemel

Tempurarøre:

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 3 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 stk. egg

Kapersvinaigrette:

  • 1 stk. rødløk
  • 4 ss bladpersille
  • 2 ss kapers
  • 1 ss sitronsaft eller eplecidereddik
  • 4 ss olivenolje

Til fritering:

  • 1 l frityrolje

Slik gjør du

  1. Skyll kalvebrisselen i kaldt vann. 
  2. Kok opp vann i en kjele og ha i kalvebrisselen. Kok opp, senk varmen litt og la den koke i i 5 minutter. Fjern skum som danner seg på toppen underveis. 
  3. Løft kalvebrisselen over i en bolle med isvann. 
  4. Ha hvetemel på et fat og krydre med salt og pepper. Bland sammen. 
  5. Tørk brisselen godt med tørkepapir og skjær den i  ca. 1 cm tykke skiver. Vend bitene i hvetemelblandingen. 
  6. Bland sammen hvetemel, maisenna, bakepulver og salt i en skål. Visp sammen vann, fløte og egg, og hell det i melblandingen. Rør raskt sammen. Ikke rør for mye, da blir ikke røren god å jobbe med. 
  7. Hell frityrolje i en dyp kjele og varm opp til oljen blir 170-180 °C. Sjekk temperaturen med et steketermometer. Har du ikke termometer kan du legge i en brødbit. Om det bruser godt rundt biten og den blir gyllen i løpet av ca. 30 sekunder, er oljen varm nok.
  8. Dypp hver kalvebrisselbit i tempurarøren ved hjelp av en gaffel, og slipp dem forsiktig i den varme oljen. 
  9. Friter bitene til de har fått en gyllen og fin farge på alle sider. Bruk en pinsettklype eller to gafler til å snu dem underveis.
  10. Løft dem forsiktig opp, og la den overflødige oljen renne av på kjøkkenpapir. Dryss over litt salt.
  11. Lag vinaigrette ved å finhakke rødløk, persille og kapers. Bland inn eddik og olivenolje,, og smak til med litt salt og pepper.

Server den friterte kalvebrisselen med kapersvinaigrette og litt finrevet sitronskall.

Kalvebrissel med kapersvinaigrette

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Sprøtt og godt – slik nailer du panering og fritering

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8741, server:MP-PRD-WEB14 25.04.2024 19:20:36