Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Her finner du tekniske beskrivelser av de forskjellige informasjonskapslene vi bruker.

Hei, jeg heter Mats og er en robot

Snakk med meg om mat i Messenger!

Åpne i Messenger
Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kalvestek fra sardinia

Ingredienser

  • 2 kg kalvestek
  • 4 ss hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ts grovmalt pepper
  • 6 ss olivenolje

  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 stk. purre
  • 2 stk. gulrot
  • 1 bunt finhakket bladpersille
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 6 dl vann

Hvitløkspoteter:

  • 18 stk. potet
  • 3 ss olje
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 potte frisk timian
  • ca. 150 g smør
  • 3 ts salt

Saus:

  • 6 dl sjy/kraft fra stekingen
  • 1 ss maisenna
  • 2 ss finhakket frisk salvie
  • 2 ss kapers

  • 400 g frisk spinat
  • 500 g kantarell
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
Del

Kalvestek fra Sardinia (Vitello á la Sarda)

(4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Finnes det noe bedre? Denne kalvesteken med oppskrift fra Sardinia er en vinner på middagsbordet. Server med helstekte poteter, timian og hvitløk til. En fryd for smak- og luktesansene.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

  • 2 kg kalvestek
  • 4 ss hvetemel
  • 2 ts salt
  • 1 ts grovmalt pepper
  • 6 ss olivenolje

  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 stk. purre
  • 2 stk. gulrot
  • 1 bunt finhakket bladpersille
  • 1 dl tørr hvitvin
  • 6 dl vann

Hvitløkspoteter:

  • 18 stk. potet
  • 3 ss olje
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 0,5 potte frisk timian
  • ca. 150 g smør
  • 3 ts salt

Saus:

  • 6 dl sjy/kraft fra stekingen
  • 1 ss maisenna
  • 2 ss finhakket frisk salvie
  • 2 ss kapers

  • 400 g frisk spinat
  • 500 g kantarell
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

  1. Vend kalvestek i en blanding av hvetemel, salt og pepper. Finhakk hvitløk, gulrot og purre. Varm olivenolje i en jerngryte, og brun kalvesteken rundt det hele. Tilsett hakkede grønnsaker og persille. Hell over hvitvin og vann.
  2. Vask poteter, og legg dem med skall i en smurt ildfast form. Ha hvitløk og kvister av timian i formen, og legg en liten skje smør over hver av potetene. Strø på salt.
  3. Stikk et steketermometer i steken og sett gryten med lokk inn i ovnen på 125 °C, beregn ca. 2 timer steketid. Når termometeret viser 62 °C - 65 °C er steken ferdig. La den hvile i 15-20 minutter. Stek poteter i ovn sammen med steken. Sjekk potetene når steken tas ut, og skru eventuelt opp temeraturen til 200 °C de siste minuttene.
  4. Sil stekesjy fra kalvesteken og kok opp. Rør maisstivelse i litt kaldt vann, og spe blandingen i sausen. Ha salvie og kapers i sausen like før servering.
  5. Skyll spinat under rennende kaldt vann. Fres kantareller i smør, tilsett spinat, og smak til med salt og pepper.

Server kalvestek med hvitløkspoteter, kantareller, spinat og saus.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.4584, server:MP-PRD-WEB15 24.03.2023 14:37:15