Jegerkål - fårikål med viltpreg

Kategori
Gjester
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Er du klar for en fårikål med smak av villmark? Einebær passer utmerket sammen med lam og gir denne fårikålen et annet preg enn den tradisjonelle utgaven.

Ingredienser

  • 112 kg fårikålkjøtt
  • 112 kg hodekål
  • 2 ss smør eller olje
  • 2 ss salt
  • 2 ss hel pepper
  • 1 ts karve
  • 1 ts einebær
  • 4 dl vann

Slik gjør du

  1. Del kålen i store terninger. Brun kjøtt og kål i panne, litt om gangen.
  2. Legg kjøtt og kål lagvis i en leirgryte eller ildfast form med lokk. Dryss krydderet mellom lagene. Hell over vann.
  3. Sett gryta i ovn på 200 °C i 2-3 timer til kjøttet er mørt og slipper beina.

Server med kokte poteter.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.