Ingredienser

10  porsjoner

Nøttebunn:

  • 2,5 dl hasselnøtter eller mandler
  • 2,5 dl melis
  • 4 stk. eggehvite

Vaniljeis:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 2 dl melis
  • 2 stk. vaniljestang
  • 6 dl kremfløte

  • ca. 750 g jordbær
Del

Iskake med jordbær

(0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Iskake med jordbær smaker både friskt og godt, og det beste av alt er at den kan lages ferdig i god tid og stå på vent i fryseren.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner

Nøttebunn:

  • 2,5 dl hasselnøtter eller mandler
  • 2,5 dl melis
  • 4 stk. eggehvite

Vaniljeis:

  • 8 stk. eggeplomme
  • 2 dl melis
  • 2 stk. vaniljestang
  • 6 dl kremfløte

  • ca. 750 g jordbær

Slik gjør du

  1. Mal nøttene eller kjør dem i en matprosessor. Bland med melis. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig, men godt inn i nøtteblandingen.
  2. Ha røren i formen og glatt den til. Stek kaken i en smurt springform (22-24 cm) på nederste rille ved 160 °C i ca. 30 minutter. Avkjøl.
  3. Løsne nøttebunnen forsiktig fra formen, legg den på rist. Vask og tørk formen. Legg kakebunnen tilbake i formen.
  4. Pisk egg og melis til stiv eggedosis. Splitt vaniljestengene på langs, skrap ut vaniljekornene og bland inn i eggedosisen. Stivpisk kremfløten og vend inn i eggedosisen.
  5. Mos 12-15 jordbær og bland med litt sukker. Hell ca. 1/3 av kremen i formen og fordel halvparten av jordbærmosen over. Gjenta prosessen og avslutt med resten av kremen.
  6. Sett kaken i dypfryseren. Dekk den med folie når kremen er stivnet på toppen. La kaken stå i dypfryser minst 4 timer. Ta den ut av dypfryseren ca. 1/2 time før servering.

Pynt iskaken med friske jordbær.

Senere på sommeren kan jordbærene erstattes med bringebær.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Se alle kommentarer...

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant